Služby Blansko se připravují na sezonu. Tenisové kurty se otevřou příští týden

30. dubna 2021, zprávy z MěÚ, přečteno: 1822×

Pracovníci městské společnosti Služby Blansko začali s přípravou sportovišť a provozů na sezonu. Vysprávky po zimě jsou z velké části dodělané například v rekreační oblasti Palava. Příští týden by se pak měly otevřít tenisové kurty, na sportovce už je nachystaný také atletický ovál na Sportovním ostrově. Odstávku provozů, kterou přinesly vládní restrikce kvůli koronaviru, zaměstnanci Služeb využili také k rekonstrukcím a úpravám sportovních areálů.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Práce před otevřením finišují na tenisových kurtech. Pracovníci na nich upravují antukový povrch, který je po zimě nutné seškrábat a obnovit. V plánu je také vyznačení nových čar. Tenisté by si na kurtech mohli zahrát zřejmě na konci příštího týdne.

„Vzhledem k platným opatřením jsou tenisové kurty jednou z mála možností, kterou můžeme návštěvníkům nabídnout. Platí, že sportovci se mohou setkávat venku a ve dvojicích, kvůli dodržení rozestupů tak budou kurty otevřené vždy ob jeden. Dalším sportovištěm, které se otevírá, je atletický ovál na stadionu ASK, na něm bude možné pořádat individuální tréninky atletů,“ uvedl jednatel Služeb Blansko Zdeněk Grünwald. Venkovní sportoviště je dle platných vládních opatření v současné době možné využívat bez jejich vnitřních součástí, jako jsou šatny a WC.

Pracovníci Služeb Blansko upravili antukový povrch na tenisových kurtech. FOTO: Michal Záboj

V rekreační oblasti Palava finišuje předsezonní úklid a údržba laviček, dětského hřiště a dalších prvků. Pracovníci v areálu také doplnili odpadkové koše.

„Možná i vzhledem k opatřením a lockdownu lidé využívají areál k procházkám a rekreaci častěji. V minulých letech jsme přípravu vždy směřovali až k Pálení čarodějnic 30. dubna, tentokrát jsme provoz začali spouštět a chystat na sezonu od konce března,“ podotkl Grünwald.

Minigolf se návštěvníkům otevře zřejmě první červnový víkend. Ještě před tím bude nutné kromě běžné údržby v areálu pokácet několik stromů, které jsou napadené kůrovcem. Vzrostlé jehličnany bude muset odstranit odborná firma, aby nedošlo k poškození drah a dalšího zařízení v areálu.

Novinkou letošního roku v rámci sportovišť ve správě městské firmy Služby Blansko je sektor pro hod diskem a kladivem na stadionu v Údolní ulici. Diskařský kruh s ochrannou klecí v posledních měsících vznikl v rohu tamního tréninkového hřiště.

FOTOGALERIE
Služby Blansko se připravují na sezonu. Tenisové kurty a atletický ovál otevřou příští týden
Služby Blansko se připravují na sezonu.

Úklid v areálu rekreační oblasti Palava.


                                Sečení trávy v areálu aquaparku.
                                    
                                Pracovníci Služeb upravují antuku na tenisových kurtech.
                                    
                                Úklid v areálu rekreační oblasti Palava.
                                    
                                Nový sektor pro hod diskem a kladivem na tréninkovém hřišti v Údolní ulici.
                                    
                                Fotbalové kabiny na stadionu v Údolní ulici dostaly nové dveře a okna.
                                    
                                Pracovníci služeb chystají tenisové kurty na sezonu.
                                    
                                Nové obložení na zimním stadionu.
                                    
                                Na Palavě jsou doplněné odpadkové koše..
                                    . . . a další . . .

Celkem fotografií:  9

Zaměstnanci Služeb Blansko se v posledních měsících věnovali údržbě a vylepšení také na dalších sportovištích a provozech. Například na zimním stadionu je na chodbách nové obložení, upravovaly se také garáže u haly v Údolní ulici i u haly na Sportovním ostrově, nové dveře a několik oken dostaly fotbalové kabiny v Údolní ulici.

Další novinkou pro návštěvníky, kteří využívají blanenská sportoviště, je nový web, který Služby Blansko spustily.

„Po dlouhé době konečně máme na webu on-line rezervační systémy, lidé po nich dlouho volali. Po rozvolnění mimořádných opatření tak bude možné přes webové stránky Služeb Blansko rezervovat sportoviště přístupná pro veřejnost, jako jsou např. tenisové kurty nebo sauna. Každý se bude moci také zaregistrovat, aby zájemci o sportoviště nemuseli znovu a znovu vyplňovat své osobní údaje,“ popsal místostarosta Blanska František Hasoň.

„Doufáme, že on-line rezervace umožní optimalizovat využití sportovišť ve městě tak, aby zde nevznikaly zbytečné prostoje. Díky on-line systému se zájemci obratem dozvědí také například o zrušené rezervaci a uvolnění sportoviště k dalšímu pronájmu,“ dodal místostarosta Hasoň.

Webové stránky www.sluzby-blansko.cz jsou zatím v testovacím provozu a postupně se doplňují. Podněty a připomínky k fungování webu, které je možné případně ještě zapracovat, je možné zasílat na adresu: info@sluzby-blansko.cz.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení