Sportovci a návštěvníci haly ASK dostanou nové zázemí

24. května 2021, sport, přečteno: 1860×

Sociální zařízení haly ASK na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka čeká modernizace. Stávající zázemí již nevyhovuje současným požadavkům, návštěvníci a zejména sportovci po jeho rekonstrukci už dlouho volali. Podmínkou ale byla rekonstrukce vodovodní a kanalizační sítě, která se dokončila loni. Opravy toalet začnou v červnu, hotovo by mělo být do konce prázdnin.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Opravovat se budou toalety pro ženy a pro muže, které se nacházejí v suterénu a v prvním nadzemním podlaží. Dělníci vymění rozvody elektřiny, vody a kanalizace a osadí také nový mobiliář.

Záchody v hale ASK na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka čeká modernizace. FOTO: Michal Záboj

„Sportovci i návštěvníci na tyto opravy dlouho čekali. Stav hygienického zázemí v hale už neodpovídal potřebám 21. století. V okolí haly ASK se vše modernizuje. Jsem velmi rád, že rada města návrh rekonstrukce schválila a že se letos vysprávky dočká také sociální zařízení tohoto sportoviště,“ uvedl starosta Jiří Crha.

Rekonstrukce ve sportovní hale ASK by měla začít ve druhém červnovém týdnu. Práce potrvají do konce srpna. Stavba přijde zhruba na 1,5 milionu korun.

„Jsme opravdu rádi, že jsme se opravy sociálního zázemí dočkali. Současný stav nebyl nejlepší vizitkou zejména ve chvíli, kdy se pořádaly turnaje a hostili jsme u nás jiné kluby a přihlížející veřejnost,“ komentoval opravy místopředseda Blanenského Basketbalového Klubu Blansko Antonín Zezula.

Opravovat se budou toalety v suterénu a v prvním nadzemním podlaží. FOTO: Michal Záboj

Hala byla dokončena v roce 1959 a původně sloužila pro potřeby TJ Spartak Metra Blansko. Sportoviště s kapacitou hlediště 400 diváků lze využít pro basketbal, volejbal, florbal, házenou nebo gymnastiku. Město Blansko je majitelem haly od roku 2011, kdy ji spolu s dalšími sportovišti převzalo od sportovních klubů.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení