V zámeckém parku odstartovaly letošní Dětské dny

29. května 2021, kultura, přečteno: 1532×

Zámecký park v sobotu ožil oslavou Mezinárodního dne dětí. Na prvním z Dětských dnů se i přes nestálé počasí vystřídaly odhadem na tři stovky lidí. Program nejen pro děti nabídne i neděle. Slavit se tentokrát bude v areálu farní zahrady.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Minulý rok se tradiční oslava Dne dětí kvůli protiepidemickým opatřením neuskutečnila vůbec. Akce v rozsahu, na který byli návštěvníci z minulosti zvyklí, se nekonala ani letos.

Zámecký park v sobotu ožil oslavou Mezinárodního dne dětí. FOTO: Michal Záboj

„Co jsme ovlivnit mohli, to jsme se snažili ovlivnit a připravit, což byl program a idea dětských dnů, kterou jsme variovali několikrát podle měnících se vládních restrikcí. Co jsme ovlivnit nemohli, je počasí, i tak jsme se s tím, myslím, vypořádali s umem sobě vlastním,“ zhodnotil ředitel Kulturního střediska města Blanska Vít Šujan.

Návštěvníky čekal zkrácený dvouhodinový program. Na pódiu v parku zahrála a zazpívala skupina BomBarďák a děti pobavila také show plná tance, her a soutěží v podání Niki a prasátka Cecila.

Na pódiu zahrála skupina BomBarďák. FOTO: Michal Záboj

K oslavě se připojila také Galerie města Blanska, která rozdávala pracovní listy inspirované aktuální výstavou Irmy Charvátové, a Muzeum Blanenska, které děti pozvalo na prohlídku expozic zdarma.

Dětské dny pokračují v neděli od 15:00 do 17:00 programem v areálu farní zahrady. Návštěvníci se zaposlouchají do dětských a lidových písní v podání uskupení BlueCimbal & Deep Guitar a pobaví se ještě jednou při show Niki a prasátka Cecila. Otevřené bude také Muzeum Blanenska.

Zámecký park v sobotu ožil oslavou Mezinárodního dne dětí. FOTO: Michal Záboj

Návštěvníci Dětských dnů musejí dodržovat protiepidemická opatření. Je nutné se prokázat dokladem o očkování nebo prodělání nemoci covid-19 či negativním testem. Písemné potvrzení může mít také formu podepsaného čestného prohlášení.  

Otestovat se mohou lidé také přímo v místě konání Dětských dnů. Zdravotníci Českého červeného kříže testují děti i dospělé od 14:00 do 16:00 hodin.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení