Blanenští atleti se zapojili do celorepublikového projektu ATLETI SPOLU

4. června 2021, sport, přečteno: 999×

Společný restart po nechtěné covidové přestávce vyhlásili atleti napříč zemí. Do projektu se zapojili i členové Atletického klubu Ludvíka Daňka. Ke sportování na stadion ASK pozvali nejen své oddílové členy.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Program odstartoval atletikou pro rodinu, do které se zapojily více než tři desítky rodičů s dětmi. Následoval závod pro děti každého věku, ve kterém si děti vyzkoušely celou řadu atletických disciplín – běh, překážkový běh, skoky i hody.

Do odpoledního zápolení se zapojilo přes 130 dětí všech věkových kategorií. Vrcholem odpoledne pak byl virtuální běh na pět kilometrů, který zdolalo více než 25 závodníků. Trasu zdolávali nejen na stadionu ASK, ale také na okruhu kolem baseballového hřiště. Závod jim odstartoval starosta Blanska Jiří Crha, který nad akcí převzal záštitu.

„Tyto závody nebyly vůbec dlouhodobě plánované, nikdo netušil, jak se bude rozvolňovat. Že se něco podobného chystá, jsme se dozvěděli asi před týdnem. I když bylo vše otevřeno i pro veřejnost, nečekali jsme, že se tolik lidí zapojí. Je to příjemné překvapení. Všem moc děkujeme za účast a parádní společně strávené odpoledne,” hodnotil předseda atletického klubu Ondřej Ellinger.

Jak to na atletickém stadionu na Mlýnské vypadalo, se podívejte v galerii.

FOTOGALERIE
Blanenští atleti se zapojili do celorepublikového projektu ATLETI SPOLU
 Blanenští atleti se zapojili do celorepublikového projektu ATLETI SPOLU  Blanenští atleti se zapojili do celorepublikového projektu ATLETI SPOLU  Blanenští atleti se zapojili do celorepublikového projektu ATLETI SPOLU  Blanenští atleti se zapojili do celorepublikového projektu ATLETI SPOLU  Blanenští atleti se zapojili do celorepublikového projektu ATLETI SPOLU  Blanenští atleti se zapojili do celorepublikového projektu ATLETI SPOLU  Blanenští atleti se zapojili do celorepublikového projektu ATLETI SPOLU  Blanenští atleti se zapojili do celorepublikového projektu ATLETI SPOLU . . . a další . . .  Blanenští atleti se zapojili do celorepublikového projektu ATLETI SPOLU  Blanenští atleti se zapojili do celorepublikového projektu ATLETI SPOLU  Blanenští atleti se zapojili do celorepublikového projektu ATLETI SPOLU  Blanenští atleti se zapojili do celorepublikového projektu ATLETI SPOLU

Celkem fotografií:  13

„Je dobře, že už covidová situace dovolila rozvolnění a že Sportovní ostrov Ludvíka Daňka může opět sloužit právě sportovcům. Na dnešní účasti na tak narychlo uspořádané akci je vidět, že sportovní kroužky a volný pohyb už všem chyběly,” zhodnotil starosta Jiří Crha.

 

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení