Fotbalisté Blanska se připravují na start třetí ligy

27. června 2021, sport, přečteno: 1334×

Blanenští fotbalisté se po konci ve Fortuna:národní ligy (F:NL) připravují na pokračování ve třetí nejvyšší soutěži, v Moravskoslezské fotbalové lize (MSFL). FK Blansko se tak po roce vrací do soutěže, kterou opustilo po covidem přerušené sezóně.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Sezóna byla jako na houpačce. Doslova nahoru a dolů. Podzim jsme začali dobře, ale po covid pauze jsme se výsledkově trápili, přitom to herně až tak špatné nebylo,“ hodnotil sezónu kapitán Radek Buchta.

Radek Buchta v roli blanenského kapitána. FOTO: archiv klubu

„Jarní část jsme zahájili výborně, ale záhy přišlo oznámení vedení klubu, že se pro další ročník F:NL nepřihlásíme. Byla to pro mě rána. Protože krom Martina Sedla, který si na půl roku odskočil do Vyškova, jsem byl asi jediný, kdo byl u té cesty z divize do F:NL,“ pokračoval v povídání zkušený středopolař.

Buchta strávil v Blansku téměř tři roky a zaznamenal tak jak postup z divize do MSFL, tak následně postup do F:NL a v ní jednu celou sezónu odehrál. „K Blansku jsem si vytvořil silný vztah a chtěl jsem, abychom se aspoň po sportovní stránce zachránili. Bohužel se to nepovedlo. Bohužel šlo proti nám více okolností. O to více jsou cenné body, které jsme v této situaci uhráli,“ komentoval Buchta. Jeho budoucnost i budoucnost velké části hráčů je stále ještě nejasná.

V současné době se klub již připravuje k nové sezóně v rámci MSFL už pod novým trenérem Petrem Vašíčkem, kterého přivedlo vedení klubu po konci soutěže. Jeho úkol bude znít jasně: vybudovat z Blanska stabilní tým MSFL. Příliš prostoru k tomu ale mít nebude. Před koncem července se pravděpodobně opět rozběhnou fotbalové soutěže, včetně MSFL.

„Tým bude tvořen z menší části hráči ze stávajícího kádru, z té větší bude nový. Stáhneme také některé své kluky z hostování a jsme domluveni na spolupráci s kluby z vyšších soutěží,“ řekl k nové sezoně médiím Zdeněk Veselý. Pozitivní informací pro fanoušky však může být návrat na stadion na Údolní, kde klub zaznamenal fantastické výkony včetně výborné fanouškovské kulisy.

Kryštof Severa

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení