Knihovna pořádá on-line podvečer a chystá šifrovačku

16. června 2021, kultura, přečteno: 1119×

Rádi čtete a nemáte si o tom s kým popovídat? Chcete vědět, zda se i další čtenáři od určité knihy nemohli odtrhnout nebo jestli je hlavní hrdina svým počínáním také štval? Pokud vás tyto a další podobné otázky docela často napadají, připojte se k nám.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V pátek 18. června od 19:00 do 22:00 hodin budeme on-line diskutovat o všem, co nás k tématu young adult napadne. Významní autoři, nové knihy, hity posledních let i propadáky. Hrdinové a záporáci našich oblíbených titulů. Filmová zpracování starší i nová. Naše i vaše názory, kvízy.

Přihlásit se můžete přes e-mailovou adresu: detske@mk.blansko.cz nebo se zastavte ve čtvrtém patře na dětském oddělení do 17. června, poté vám bude zaslán přístup do on-line místnosti.

On-line podvečer probíhá v rámci celostátní akce Noc s Andersenem, která se běžně koná na konci března u příležitosti narozenin H. Ch. Andersena. Stejně jako loni nebylo ani letos možné v knihovně přenocovat, proto jsme zvolili tuto lehce netradiční formu.

Hledá se Skřítek knihovníček

Knihovníček, maskot oddělení pro děti a mládež, velký čtenář a výletník se ztratil! Když jsme v pondělí přišli do práce, neklimbal na svém místě, ani se netoulal mezi regály. Řekli jsme si, že se nejspíš začetl do nějaké napínavé knihy ve skladu, ale tam jsme ho taky nenašli.

Naopak jsme objevili hromadu poničených knih, ze kterých nějaký lotr vystříhal slova a ze slov složil výhružný vzkaz. Knihovníčka prý unesl a zpátky ho rozhodně nevrátí. Leda by se někdo odvážil projít jeho hlavylámající stezku šifrovaných zpráv a proradných kliček.

My zatím ohledáváme místo činu a pátráme po indiciích, jež spolu s pachatelovým dopisem, podrobnými informacemi a pracovním listem šifrovací hry zveřejníme v pondělí 21. června na našich webových stránkách www.knihovnablansko.cz. Potom ovšem budeme potřebovat vaši spolupráci.

Po stopách únosce se budete moci vydat od soboty 26. června do pátku 2. července. Šifrovačka proběhne v ulicích města a je určena dětem od 8 do 12 let i všem ostatním, jimž na osudu Skřítka knihovníčka záleží. Každá pomoc se počítá!

V knihovně si už zase můžete posedět

Od června se pro všechny čtenáře a návštěvníky knihovny obnovuje na všech odděleních provoz prezenčních a pobytových služeb. Čtenáři mohou opětovně využívat veřejný internet, čtení novin a časopisů na místě, kopírování, tisk, samostudium a další. Pro děti jsou opět k dispozici křesílka, gauče a židličky. Pobytové služby jsou bez omezení, návštěvníci však musí dodržovat aktuální protiepidemiologická opatření či pokyny knihovníků. Těšíme se na vaši návštěvu.

Lukáš Dlapa

PRÁZDNINOVÁ OTEVÍRACÍ DOBA KNIHOVNY

Pondělí: 8:30-11:30 a 12:00-18:00

Úterý: Zavřeno

Středa: 8:30-11:30 a 12:00-18:00

Čtvrtek: 8:30 -11:30 a 12:00-15:00

Pátek: 8:30 -11:30 a 12:00-15:00

(od 7. července do 27. srpna 2021)

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení