Seniorská obálka se teď vejde i do peněženky

28. července 2021, ostatní, přečteno: 2130×

Seniorská obálka, která v případě potřeby umožňuje složkám IZS urychlit záchranu zdraví a života držitele, je teď k dispozici také v mini verzi. Ta se pohodlně vejde třeba do peněženky nebo do kabelky. Zájemci si takzvanou I.C.E. kartu (z anglických slov In Case of Emergency) mohou zdarma vyzvednout na několika místech v Blansku.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Karty i kartičky do peněženky či kabelky jsou k dispozici v Nemocnici Blansko, v informační kanceláři Blanka, v městské knihovně a také na podatelnách městského úřadu. Zájemci je tam získají zdarma,“ upřesnila vedoucí oddělení sociálních služeb Iveta Čípková.

I.C.E karty jsou teď k dispozici ve dvou velikostech.

Seniorská obálka pomáhá v situacích ohrožení zdraví nebo života již více než tři roky. Na kartě senioři, ale také další potřební (i za pomoci příbuzných nebo svého praktického lékaře) vyplní základní údaje o svých alergiích, nemocech, lécích (včetně dávkování) a kontakty na své blízké osoby a praktického lékaře.

Karta by měla být umístěna na viditelném místě v bytě nebo domě – na dveřích lednice nebo vnitřní straně vchodových dveří. Verzi mini si mohou lidé umístit do peněženky nebo do kabelky.

Zjistěte si více o Seniorské obálce

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení