Sousedská slavnost Zažít Blansko jinak rozezní ulice centra v neděli 12.  září

10. července 2021, kultura, přečteno: 2399×

Druhý ročník proběhne jak jinak než jinak, už jenom kvůli tomu, že se koná v neděli. Doufáme, že to, co zůstane stejné, je přátelská uvolněná atmosféra, kterou si navíc, jakožto obyvatelé města Blanska a jeho okolí, vytvoříme úplně sami.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Zapojit se může kdokoli – jednotlivec, parta přátel, organizace, spolek, firma či zájmová skupina! Najděte si svůj kout, postavte si stánek a nabídněte své výrobky nebo přebytky ze zahrádky, uspořádejte tvoření pro kolemjdoucí, odhalte své umělecké vlohy, propagujte sport, kterému se věnujete. Nápadům se meze nekladou! Zapojte se i vy!

Centrum města letos musí zůstat průjezdné, kvůli plánované stavbě okružní křižovatky na Svitavské ulici. To nás ale nezastaví, obklopíme prázdná parkoviště, chodníky, trávníky a parky, samozřejmě tak, aby nás automobilová doprava nijak neohrožovala.

Nedělnímu programu bude předcházet táboráková zahřívací párty na zámku. Těšit se můžete na zpěv, oheň a nějaké to pohoštění.

Inspirujte se tím, co Blansko zažilo loni a co bychom rádi zopakovali. Připravují se koncerty, matiné, piáno na ulici, busking, hry pro děti, dopravní hřiště, opičí dráha, jídlo, dopolední brunch, kavárna, přebytky ze zahrádek, piknik či společná snídaně. Chybět nebudou ani trhy, knižní blešák, stará elpíčka, swap, bazárek a divadlo, performance, stand-up a četba poezie. Chystají se dílny, burza receptů, tanec, street dance, parkour a sportovní aktivity, jako jsou fotbálek, turnaj v badmintonu, cvičení jógy nebo biketrial.

Chcete se aktivně zapojit? Dejte nám vědět, jak.

zazitblanskojinak.cz

facebook/zazitblanskojinak

zazitblanskojinak@gmail.com

778 888 436

Eva Juříčková

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení