Fotbalisté zvou na domácí zápas s Rosicemi i s ligovým Zlínem

27. srpna 2021, sport, přečteno: 1074×

Po loňském sestupu z národní ligy (F:NL) by si málokdo na blanenské fotbalisty vsadil. Management Blanska však dokázal sestavit natolik silný kádr, že se z místních fotbalistů zrodil černý kůň celé soutěže. Po pěti kolech vede Blansko Moravskoslezskou fotbalovou ligu (MSFL) a svým herním projevem ukazuje, že rozhodně nehodlá patřit k týmům, které získají něco zadarmo. Přijďte podpořit fotbalisty Blanska v boji na čele MSFL a v národním poháru! Zápasy se chystají už na zítřek a příští středu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Fotbalisté pod vedením nového realizačního týmu dokáží aktivně reagovat na vývoj zápasu a i zápasy, které se nevyvíjejí podle jejich představ, dokážou zvrátit ve vlastní prospěch. V zápase šestého kola MSFL je nečeká nic jiného, než souboj s dobře známým soupeřem v podobě Slovanu Rosice.

Blanenští fotbalisté aktuálně vedou MSFL. Foto: Filip Ježek

Na hřiště vyběhnou i dva strůjci předchozího úspěchu Blanska – Radek Buchta a Dan Přerovský. Souboj Blanska coby prvního týmu tabulky s aktuálně šestým přijde na řadu už zítra, v sobotu 28. srpna v 16:30 hodin na stadionu na Mlýnské. Tam se klub stěhuje na dva nejbližší duely, neboť na Údolní probíhá nevyhnutelná rekonstrukce trávníku. Blansko se tak pokusí navázat na úspěšné zápasy z druhé ligy, které odehrálo právě na Mlýnské.

Dalším duelem, který fotbalisty Blanska v následujících dnech čeká, je pohárové klání s prvoligovým Zlínem. Do Blanska se tak poprvé od sestupu z F:NL podívá profesionální fotbalový klub, který v tomto případě reprezentuje nejvyšší fotbalovou soutěž v zemi – Fortuna:Národní ligu.

Blansko v poháru postoupilo přes Velkou Bíteš a v minulém kole dokázalo přehrát favorizovaný ambiciózní Start Brno. Odměnou jim je právě souboj s týmem z nejvyšší soutěže.

Buďte u toho a pomozte Blansku zabojovat o další postup. Zápas se Zlínem je naplánován na středu 1. září v 17:00 hodin na stadionu na Mlýnské. Vstupné je stanoveno na 60,- korun a klub odehraje zápas ve speciální variantně dresů jen pro tento zápas.

„Společně s klubem jsme vybrali červený dres Urban, který opatříme speciálním potiskem, který bude všem připomínat výjimečný zápas,“ říká Marek Holík ze společnosti Penalty. „Dres bude opatřen datem a logy obou soupeřů, díky nimž si zachová jedinečnost a umožní fanouškům vytvořit si nenahraditelnou památku na tento zápas,“ dodává Holík.

Fanoušci si tento dres mohou předobjednat na klubovém webu a zajistit si tak relikvii z jedinečného zápasu, na který se i kádr Blanska nesmírně těší. „Nastoupit proti ligovému soupeři je velká šance. Jako trenéři i hráči se chceme předvést v co nejlepším světle a ukázat, co v nás je,“ říká trenér Blanska Petr Vašíček.

Právě Vašíček nahradil v mezisezónním období trenéra Pulpita a společně s managementem klubu poskládal aktuální kádr Blanska. Jeho družinu teď ale nečeká nic jednoduchého. „Víme, že to bude těžký duel, ale těšíme se. Je škoda, že budeme hrát na stadionu v Mlýnské ulici, protože trávník stadionu na Údolní prochází rekonstrukcí,“ uzavírá Vašíček.

 Tadeáš Mima

 

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení