Město dokončilo nové parkoviště v ulici 9. května

6. srpna 2021, zprávy z MěÚ, přečteno: 1807×

Mezi bytovými domy v ulici 9. května přibyla další parkovací místa. Nová stání pro auta město vybudovalo v blízkosti domu číslo 14. Součástí stavby byla i účelová komunikace a více než stometrový chodník až k bytovce v sousední Údolní ulici.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Ještě nedávno řidiči u bytového domu v ulici 9. května parkovali živelně na neupravené ploše. Teď mají k dispozici nové dlážděné parkoviště. „Nových parkovacích stání je sedm, z toho jedno je vyhrazené stání pro osoby s omezenou schopností pohybu nebo orientace,“ upřesnil starosta Jiří Crha.

Řidiči by měli využívat k parkování jen vyznačená místa. Svá vozidla by neměli odstavovat na přilehlém chodníku u domu či před domem nebo na účelové komunikaci, která slouží k vjezdu na parkoviště.

Novinkou je i chodník, který vede od bytovky 9. května 14 k domu v Údolní ulici 13. Dlážděná stezka pro pěší je v délce 105 metrů. Propojovací chodník mezi bytovkami zatím zcela chyběl.

FOTOGALERIE
Město dokončilo nové parkoviště v ulici 9. května

Město vybudovalo nové parkoviště mezi domy v ulici 9. května.

Celkem fotografií:  4

„Celá stavba byla zkolaudována 3. srpna a od té doby ji lze bezpečně užívat. Celková cena činí zhruba 1,033 milionu korun bez DPH,“ dodala Leona Mazourková z oddělení investic odboru správy a rozvoje města.

Situaci s parkováním v okolních ulicích se město snaží postupně zlepšovat. „V ulici Údolní vznikla v roce 2019 po rekonstrukci a po zjednosměrnění ulice šedesátka stání. Upravila se také místa pro parkování podél části ulice 9. května," podotkl starosta Jiří Crha s tím, že do budoucna se v lokalitě plánují další úpravy.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení