Basketbalisté mají za sebou výborný vstup do sezóny

9. října 2021, sport, přečteno: 1169×

Basketbalový tým klubu BBK Blansko do 15 let má za sebou první zápasy v Nadregionální lize. Jejich soupeřem byli táborští Medvědi. Předzápasová příprava družstva neprobíhala příznivě, protože chyběli hned čtyři nemocní hráči a tak museli zaskočit až o tři roky mladší basketbalisté.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Na začátku prvního zápasu se ukázala síla soupeře, který dokázal využít nepřesnosti domácích, ale konec poločasu už byl vyrovnaný. Domácí hráči se poprvé do vedení dostali až na konci zápasu, ale už ho nepustili a tak trochu nečekaná výhra byla na světě.

Tým BBK Blansko U15 po zápasech s Táborem. FOTO: archiv klubu

Druhý zápas začal kopírovat ten první, hosté měli až dvouciferný náskok, ale ve druhém poločase se blanenským pod taktovkou pivota Michala Růžičky, autora 30 bodů, podařil trhák, který skončil vysokým vítězstvím.

„Jsem mile překvapen, po onemocnění několika hráčů jsme hlavně chtěli odehrát oba zápasy důstojně a nakonec je z toho plný počet bodů. Sice nás trápí některé věci, hlavně zbrklost v útoku a občasné nepřesnosti, ale výborně zahráli i naši nejmladší hráči a tak do dalších zápasů půjdeme se zvýšeným sebevědomím,“ zhodnotil úvod sezóny trenér Antonín Zezula.

Výsledky:

BBK Blansko : BK Medvědi Tábor 55 : 50  (24 : 25)

BBK Blansko : BK Medvědi Tábor 80 : 54 (36 : 37)

kaj

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení