Občerstvení na stadionu ASK čeká modernizace, nová podoba stánku zapadne do koncepce areálu

14. října 2021, zprávy z MěÚ, přečteno: 2771×

Stánek s občerstvením u hřiště ASK na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka změní podobu. Městská společnost Služby Blansko nechá stávající objekt odstranit a místo něj vybuduje nový. Moderní stánek se zastřešeným posezením by pak měl návštěvníkům sportovního areálu začít sloužit příští rok na jaře.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Areál stadionu ASK v Mlýnské ulici během posledních let mění svou tvář. Například minulý rok se zmodernizovala hlavní tribuna, opravilo se oplocení a dokončila rekonstrukce bývalé ubytovny, která nyní slouží jako zázemí sportovních aktivit. Ještě před tím se vybudovalo fotbalové hřiště s umělým povrchem.

Úprav se ale dočkaly i další části Sportovního ostrova, jako je skatepark nebo cyklostezky a jiné. Rekonstrukce stánku s občerstvením je tak dalším krokem v postupné modernizaci hojně využívaného areálu, kam míří nejen sportovci.

Stánek s občerstvením u hřiště ASK změní podobu. FOTO: Michal Záboj

„Po opravách, které proběhly v rámci Sportovního ostrova v posledních letech, již stánek nezapadá do nově vznikajícího konceptu celého sportoviště. Nový stánek s krytým posezením se má stát místem pro setkávání, občerstvení a relaxaci návštěvníků v centru Sportovního ostrova,“ popsal jednatel společnosti Služby Blansko Zdeněk Grünwald.

Současný stánek bude v provozu přibližně do poloviny letošního listopadu. Následně bude objekt postupně odstraněn a na jeho místě bude umístěno nové občerstvení včetně zastřešeného posezení pro návštěvníky. Stánek bude opět kontejnerového typu a jeho podoba bude ladit se zrekonstruovanou budovou sportovních aktivit, které se nachází v jeho těsné blízkosti.

Typ stánku, který bude stát na stadionu ASK. FOTO: archiv Služby Blansko

„Nový stánek s občerstvením u stadionu ASK představuje další investici do zázemí hojně navštěvovaného Sportovního ostrova. Věřím, že tím dojde ke zlepšení servisu pro návštěvníky celého areálu, a doufám, že občerstvení bude hojně využíváno nejen sportovci, ale i rekreující se veřejností,“ podotkl místostarosta František Hasoň.

Podrobný projekt nového stánku se v současné době ještě zpracovává. Zatím tak není známá ani jeho přesná cena.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení