Memorial Dana Němce ovládli fotbalisté Blanska

27. listopadu 2021, sport, přečteno: 1300×

Tradiční fotbalovou akci konci podzimu letos opět po roční pauze hostila hala na ulici Údolní. Již 24. ročník Memorialu Dana Němce přinesl na blanenskou půdu hned osmičku mančaftů z jižní Moravy a slušná návštěva na městské sportovní hale mohla sledovat pořádné bitvy.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Turnaj se dostal do menších potíží už před jeho začátkem, kdy se na poslední chvíli muselo změnit jak rozložení skupin, tak i samotný herní systém. Místo původních desíti účastníků se turnaje zúčastnilo jen osm týmů. Původně avizované Drnovice, Start Brno a Legnica se totiž nezúčastnily a jejich místo zaujalo Ráječko.

I přes potíže se podařilo pořadatelům kvalitně obsadit čtyři skupiny a základní část turnaje přinesla dvanáct kvalitních utkání. Další výborné zápasy poté přineslo i play-off. „Mohli jsme vidět jeden penaltový rozstřel, ale čekali jsme, že jich bude víc, jelikož jsme hned v prvních třech zápasech turnaje měli remízu, ale postupem času se všechny týmy rozehrály a vlastně finální pořadí popisuje i situaci v ligových soutěžích,“ hodnotil průběh turnaje jeho sportovní ředitel Bohumil Hlaváček.

Z triumfu v turnaji se nakonec může radovat Blansko, které dokázalo po nepříliš přesvědčivém začátku zabrat a nakonec dokráčelo až do finále, kde si poradilo s nevyzpytatelným Ráječkem a po dvouleté pauze vrátilo pohár na domácí půdu. „Ze začátku jsem měl trochu starost o jejich výkony. Na klucích bylo vidět, že nejsou na halu úplně zvyklí, ale nakonec si Blansko postupně zvyklo a zaslouženě zvítězilo,“ řekl Hlaváček.

Závěr turnaje patřil již tradičně předávání cen, které se neobešlo bez dvou menších překvapení. Z rukou Břetislava Strážnického, hospodáře turnaje, totiž převzal ocenění, za dlouholeté pořádání turnaje, i Josef Němec, otec Dana Němce. Druhým oceněným se stal fotograf Josef Kratochvíl. Populární Yokr svými fotkami dokumentuje již nespočet ročníků Memorialu Dana Němce, či zápasů FK Blansko.

Konečné pořadí Memorialu Dana Němce

 1.         FK Blansko

2.         Ráječko

3.         Kunštát

4.         Rájec

5.- 6.   Rudice, Kuřim

7.- 8.    Vysočany, Bystrc

Kryštof Severa

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení