Spojnice Fügnerovy ulice na nový kruhový objezd se otevřela. Podívejte se na časosběrné video stavby

15. prosince 2021, zprávy z MěÚ, přečteno: 1701×

Ve středu 15. prosince v poledne se motoristům otevřelo napojení Fügnerovy ulice na nový kruhový objezd u Penny marketu. Zhotovitel, firma Metrostav DIZ, tam dokončil práce na chodnících a jejich okolí. Končí tak poslední dopravní omezení v těsném sousedství hlavního průtahu městem. Průjezdná už jsou všechna ramena nové okružní křižovatky s výjimkou vyústění, které naváže na přemostění na Staré Blansko. Podívejte se na zrychlený záznam stavebních prací.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Průjezd přes nový rondel se po více než čtyřech měsících prací otevřel už 30. listopadu. Právě spojnice s Fügnerovou ulicí ale byla kvůli vícepracem na rekonstrukci inženýrských sítí dosud neprůjezdná, obtížný byl také průchod pro chodce. 

„Od začátku prosince jsme pracovali na dokončení povrchu chodníků, obrubách a také úpravách okolních ploch u napojení Fügnerovy ulice. Ještě ve středu 15. prosince ráno jsme dokončovali dláždění na nároží parkoviště u obchodního domu Lidl a na plochy v okolí chodníků jsme rozmisťovali mulčovací kůru,“ popsal vedoucí projektu firmy Metrostav DIZ Robert Škarecký.

Na finální úpravy ještě čekají plochy určené pro zeleň, dočkají se jich příští rok na jaře. „V této chvíli se dělníci přesunují na staveniště na Starém Blansku, kde se budují podpěry mostu z železobetonových konstrukcí,“ dodal Škarecký.

FOTOGALERIE
Spojnice Fügnerovy ulice na nový kruhový objezd se otevřela. Podívejte se na časosběrné video stavby

Stavba nového kruhového objezdu na ulici Svitavská zachycená webkamerou na výškové budově.

Celkem fotografií:  7

Až do podzimu příštího roku bude možné nový kruhový objezd využívat v režimu předčasného užívání. Kolaudace je naplánovaná až po dokončení celého přemostění. Právě nový rondel je totiž první etapou této stavby za více než 265 milionů korun.

Podrobnosti jsme psali například zde.

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení