Zájemci o volné pozemky v průmyslové zóně se mohou hlásit do poloviny března příštího roku

20. prosince 2021, zprávy z MěÚ, přečteno: 1912×

Město nabízí volné pozemky v průmyslové zóně Vojánky. Zájemci mají k dispozici zhruba 42 tisíc metrů čtverečních, o které původně měla zájem firma Pyrotek. Zveřejnění záměru pronájmu a následného prodeje pozemků schválila 23. listopadu 2021 rada města, která současně stanovila podmínky pro investory. Na svém posledním zasedání pak zastupitelé města stanovili také minimální výši kupní ceny, a to 3000 Kč/m2. Zájemci se mohou hlásit do 15. března 2022.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Již v září zastupitelstvo schválilo dohodu o ukončení smluv týkajících se výstavby v průmyslové zóně s firmou Pyrotek, která přehodnotila svůj původní záměr obsadit zbylé více než čtyři hektary volných pozemků. Zároveň zastupitelé rozšířili možností pro investory, jak lze plochu využít.

„Přípustným využitím pozemků v průmyslové zóně jsou stavby a zařízení pro průmyslovou výrobu, skladování a navazující administrativu, dále výrobní služby a činnosti spojené s provozováním sítí technické infrastruktury, včetně fotovoltaických elektráren a čerpacích stanic PHM a komerční vybavenosti související s využitím plochy. Součástí ploch jsou plochy pro odstavování vozidel. Podmíněně přípustným využitím jsou stavby pro bydlení správce nebo majitele účelových staveb,“ upřesnil místostarosta Ivo Polák.

Zastupitelé také upravili podmínky a kritéria pro výběr investorů. Nově musí zájemci ve svém záměru uvést také předpokládaný počáteční a konečný stav zaměstnanců. Změnila se i minimální cena pozemků, která nyní činí 3 000 korun za metr čtvereční.

„Budu rád, když o volnou plochu v průmyslové zóně Vojánky projeví zájem firmy, které do Blanska přinesou pracovní příležitosti pro kvalifikovanou pracovní sílu, například v oblasti strojírenství a elektrotechniky, která na Blanensku vždy byla," uvedl starosta Blanska Jiří Crha.

„Samozřejmě, že příjem za prodej pozemků, který by se mohl pohybovat v řádu desítek milionů korun, bude také vítaným příspěvkem do rozpočtu. Peníze bychom určitě využili například při investici do výstavby nových lázní," dodal starosta. 

Uzávěrka pro podání nabídek pro zájemce o volné pozemky v průmyslové zóně skončí v úterý 15. března 2022 v 10:00 hodin. Podrobnosti najdete v tomto odkazu.

Průmyslová zóna Vojánky leží na severním kraji Blanska. Pro investory nabízí asi 13,4 hektarů pozemků. V zóně již  působí devět firem, které obsadily asi dvě třetiny její rozlohy.

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení