Pětice blanenských baseballistů odjela s týmy národní reprezentace do Barcelony

26. února 2022, sport, přečteno: 1380×

Blanenský baseball má pro nadcházející sezónu sedm žhavých želízek v ohni, která po několika výběrových kolech usilují v širším výběru reprezentačních týmů o nominaci pro nadcházející ME, resp. MS.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Nejmladším baseballovým reprezentačním výběrem jsou hráči do 12 let. Po třech výběrových kolech a poctivé zimní klubové i individuální přípravě byli do širšího výběru žákovské národní reprezentace pod vedením hlavního trenéra Matouše Procházky vybrání tři blanenští hráči Martin Fajmon, Lukáš Hanák a David Sitar.

Blanenští hráči (zprava) David Lakota, Lukáš Kincl, David Sitar, Lukáš Hanák, Martin Fajmon. FOTO: Radka Sitarová

Do širšího výběru kadetské reprezentace hráčů do 15 let byli po čtyřech výběrových kolech nominováni Filip Hedl, David Lakota a Lukáš Kincl, kteří o svých baseballových kvalitách přesvědčili realizační tým kadetské reprezentace v čele s hlavním trenérem Filipem Procházkou.

Reprezentace U12 a U15 odcestovaly 22. února do španělské Barcelony na „spring training“, kde absolvují další část letošní přípravy na ME, resp. na MS.

Žákovská reprezentace má pro tento rok nabitý program, v červenci je v plánu ME ve Vídni a na konci léta MS na Tchai-wanu. Kadetská repre se zúčastní MS v Mexiku.

Širší výběry obou reprezentací čeká herní soustředění. Kromě tréninků to budou zápasy s výběry Catalunye U12, U13, U15 a U16. Pro všechny hráče se jedná o první velkou herní zkoušku v ostrých zápasech. Blanenští kluci se budou snažit přesvědčit o svých kvalitách a vybojovat si konečnou nominaci na soupisku národní reprezentace, ve které budou mít tu čest reprezentovat naši zemi na prestižních mezinárodních turnajích.

Blansko má také své zástupce v širším výběru reprezentace do 23 let, které letos začíná dvouletý cyklus příprav s vyvrcholením na mistrovství Evropy v roce 2023. Nominovaným hráčem je nadějný Ondřej Šebela. Součástí trenérského týmu reprezentace U23 je opět také zkušený blanenský kouč Ivo Kučera, který v roce 2019 získal s národní reprezentací U23 zlato na ME.

Radka Sitarová, Olympia Blansko

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení