Město má novou vyhlášku o nočním klidu. Určuje konkrétní termíny, kdy je zkrácený

7. dubna 2022, zprávy z MěÚ, přečteno: 2287×

Blanenští zastupitelé schválili novou obecně závaznou vyhlášku o nočním klidu. Město vyhlášku novelizuje každoročně a zapracovává do ní požadavky pořadatelů nejrůznějších kulturních a společenských akcí. Dokument totiž přesně vymezuje data a místa, pro která platí zkrácená doba nočního klidu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Vyhláška stanovuje výjimečné případy, kdy je doba nočního klidu vymezena dobou kratší, než stanoví zákon, tedy kdy není nutné dodržet noční klid od 22:00 do 6:00 hodin. Ještě před vydáním vyhlášky město jako obvykle vyzvalo organizátory akcí, aby si požádali o zařazení termínů jejich akcí do této vyhlášky. Jejich návrhům jsme se pak snažili vyhovět,“ uvedl starosta Jiří Crha.

Zkrácená doba nočního klidu bude platit i v den konání Morava Park Festu. FOTO: archiv města

Do vyhlášky tak město zapracovalo přehled akcí, koncertů, festivalů, slavností ale i jiných sportovních nebo společenských akcí, při nichž je doba nočního klidu vymezena dobou kratší, než stanoví zákon.

Zkrácená doba nočního klidu od 2:00 do 6:00 hodin bude na území města i jeho místních částí platit v noci z 30. dubna na 1. května z důvodu konání akcí spojených s pálením čarodějnic, v noci z první soboty na neděli v červenci, kdy začínají letní prázdniny nebo v noci z posledního pátku na sobotu v srpnu, kdy naopak končí prázdniny.  Celoplošná výjimka platí i v noci z 31. prosince na 1. ledna, kdy se konají novoročních oslavy.

Vyhláška také vyjmenovává dny, kdy mohou pořadatelé pouze ve vnitřním městě své akce protáhnout až do půlnoci. Týká se to například termínu Morava Park Festu, charitativního běhu You Dream We Run nebo prázdninového promítání letního kina na Poduklí či koncertu Kino open-air, který se uskuteční na začátku září.

„Do vyhlášky se dostaly i termíny, kdy platí zkrácená doba nočního klidu od 2:00 do 6:00 hodin pouze ve vyjmenovaných místních částech. Obsahuje tak například data, kdy se budou konat oslavy založení SDH Klepačov a Těchov nebo tancovačky v Horní Lhotě a na Obůrce,“ dodal starosta.

Seznamte se s novou vyhláškou o nočním klidu

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení