Hráči bowlingu z Blanska získali na MČR juniorů bronzové medaile

22. května 2022, sport, přečteno: 1185×

Na Mistrovství České republiky (MČR) juniorů 1. května 2022 v Pardubicích prošli zrádnou kvalifikací Lucie Hrazdírová a Jan Hrazdíra. U Honzy to byl první velký úspěch, navíc v jeho kategorii 13 – 15 let bylo 28 hráčů. Postup do finálových bojů unikl Jakubovi a Jirkovi Hasoňovi a Jakubovi Stojanovovi. Honza i Lucka bohužel svoje semifinálová utkání prohráli, ale zisk bronzových medailí byl super.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Po odehrání celoroční turnajové série Prestige tour se na MČR jednotlivců, kterého se zúčastní nejlepší bowlingoví hráči z celé republiky, probojovali Lucie Hrazdírová a Jiří Hasoň, kteří jsou členy juniorské reprezentace. Součástí Prestige tour jsou i kategorie P190 a P165 (hráči s průměrem do 165 resp. Do 190). Na finálovém turnaji této kategorie, kam se probojovali Jakub Hasoň, Jan Hrazdíra a Lucie Hrazdírová. Z kvalifikace postoupili všichni tři. Nakonec Honza těsně do bojů o medaile nezasáhl, ale Kuba vybojoval bronz a Lucka o 2 kuželky vybojovala zlato.

Tým A, který 8. května 2022 odehrál druhý hrací den Storm juniorské extraligy o titul na herně Bowling Brno. Před finále, které se uskuteční na začátku června v Pardubicích, drží zatím 3. místo.

Lucii Hrazdírovou si na konci její juniorské kariéry (příští rok hraje už za ženy) vybral reprezentační trenér pro účast na Mistrovství světa kadetů do 21 let ve Švédsku. Mladší děti mají postupem času více v oblibě Dětský turnaj na Bowling Brno, kde hrají děti od 4 do 18 let a všichni, kromě radosti ze hry, získají nějakou odměnu a ti nejlepší medaile a poháry.

Chtěli bychom poděkovat Bowlingu Blansko za poskytnutí zázemí pro trénink, dále Bowlingu Brno za super prostředí vč. venkovního Adventure golfu a za podporu juniorského bowling.

Chceme také poděkovat manželům Ivanovi a Evě Burianovým – Eva má na starosti kromě tréninku mládeže také Dětský turnaj v Brně a Ivan se kromě trénování stará o veškerý potřebný materiál pro hraní vč. servisu. Toť zatím vše.

Petr a Lenka Hrazdírovi, trenéři Bowling Blansko

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení