Podpořte svým během Mobílní hospic sv. Martina

20. května 2022, ostatní, přečteno: 1063×

Udělat něco pro své zdraví a současně pomoci potřebným můžete v sobotu 21. května v rekreační oblasti Palava. Oblastní charita Blansko tam totiž pořádá první ročník běhu pro Mobilní hospic sv. Martina. Jeho zaměstnanci se starají o umírající přímo v jejich domovech po celém regionu. Výtěžkem akce chtějí tuto péči podpořit. Do běhu či chůze se může zapojit kdokoliv, stačí uhradit startovné a vydat se na některou z připravených tras. Start i cíl bude u restaurace Myslivna u blanenské přehrady.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Trasy jsme zvolili v délce od jednoho do 15 kilometrů tak, aby si z nich mohly vybrat rodiny s dětmi i pokročilí běžci. Není to závod na čas. Pokud lidé nechtějí běžet, můžou vybranou trasu klidně projít libovolným tempem pěšky. Startovné je spíše symbolické, kdo ale bude chtít, může naši práci podpořit také přímo na místě příspěvkem do kasičky,“ říká vedoucí zdravotních služeb Charity Blansko Radka Kuncová.

Jednotlivci i rodinné týmy se mohli registrovat on-line. Připojit se ale mohou až v sobotu. Vybrat si lze z různě pojmenovaných tras: kilometr dlouhé Odvahy, tříkilometrového běhu pojmenovaného podle vrchní sestry hospice Hanky, běžci mohou zvolit 7 týmových kilometrů, výroční poctivou 10, nebo Radčiných 15 km pro běžce, kteří chtějí otestovat své limity.

„Kdo se nestihl zaregistrovat on-line, může se na některou z tras přihlásit až na místě kdykoliv v čase mezi 10:00 a 12:00 hodin. Startovat se bude průběžně,“ uvádí mluvčí blanenské Charity Vladěna Jarůšková. „Podpořit blanenský Mobilní hospic svatého Martina bude možné i bez zapojení do běhů příspěvkem do kasičky,“ říká Vladěna Jarůšková.

Charitativní běhy určené na podporu hospicové péče se v květnu pořádají po celé republice. V Blansku  tuto akci charitní pracovníci připravili letos poprvé. „Na hospicovou péči nám lidé přispívají i díky jiným akcím. Příspěvky od pojišťoven totiž nepokrývají všechny náklady na léky, zdravotnický materiál či samotnou péči o umírající. Každoročně proto hledáme další možnosti financování,“ doplnila Vladěna Jarůšková.

Například výtěžek z takzvaného Koláče pro hospic už v minulosti pomohl částečně uhradit koupi mobilního ultrazvuku, část peněz vybraných při Tříkrálové sbírce zase putovala na dofinancování dopravy mobilní hospicového týmu, který za svými klienty vyráží přímo do jejich domovů.

Na jednotlivé trasy v sobotu vyrazí i sami pracovníci Mobilního hospicu sv. Martina. FOTO: Oblastní charita Blansko

Běh pro hospic

Místo konání: Přehrada Blansko – rekreační oblasti Palava (běžecké trasy převážně po turistických cestách)
Start a cíl: U restaurace Myslivna
Trasy jsou vhodné pro všechny (od dětí až po pokročilé běžce): 1 km, 3 km, 7 km, 10 km a 15 km
Start: průběžný od 10 do 12 hod
Startovné: 100 Kč / os., rodiny polovic
Popisy tras a registraci najdete na webu Charity Blansko nebo na https://www.behyprohospice.cz/detail-behu/6192829114089472

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení