V Blansku začaly opravy výtluků na místních komunikacích

2. května 2022, zprávy z MěÚ, přečteno: 1018×

Řidiči v Blansku by teď měli dbát zvýšené opatrnosti. V ulicích města i v jeho místních částech totiž začaly jarní opravy výtluků a na silnicích se tak mohou častěji potkat s technikou i pracovníky firmy, která rekonstrukce provádí. Lokální vysprávky místních komunikací se uskuteční po etapách a potrvají několik následujících měsíců. Během jara budou opraveny výtluky vzniklé po zimě, ve druhé polovině roku potom budou průběžně zapravována nově vzniklá místa.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Samotným opravám stejně jako v předchozích letech předcházelo důkladné zmapování aktuálního stavu vozovek ve správě města. Každé poškozené místo, které se bude opravovat, bylo nutné označit a zaznamenat.

Opravy výtluků na Češkovicích. FOTO: Michal Záboj

„Pracovníci odboru projížděli ulicemi města a vytipovávali poškozené úseky. Tipy na problémová místa jsme obdrželi také přímo od občanů. Mapu s vyznačenými místy, která je nutné opravit, jsme pak předali dodavatelské firmě, která opravy provádí,“ uvedla vedoucí odboru správy a rozvoje města Petra Skotáková

Opravy výtluků na silnicích ve správě města začaly po Velikonocích. Dělníci už dokončili vysprávky vozovek v místních částech Těchov, Obůrka a Češkovice.

„Začali jsme po domluvě s městem v lokalitách od Těchova přes Obůrku a Češkovice až po ulici Dvorskou. Důvodem je to, že v extravilánu jsou výtluky obecně nebezpečnější, mimo zástavbu se totiž jezdí vyšší rychlostí než přímo ve městě,“ vysvětlil Libor Filip, ředitel firma Deas, která opravy výtluků na místních komunikacích v Blansku provádí.

Opravy výtluků na sídlišti Zborovce. FOTO: Michal Záboj

V tomto týdnu se práce přesunuly na sídliště Zborovce. V následující dnech a měsících se pak budou lokální vysprávky vozovek provádět také v dalších částech Blanska.

„Postupně se rekonstrukce přesunou do ulic napříč celým městem. Samozřejmě vytipované jsou také úseky vozovek, které je nutné opravit, i v místních částech. Vysprávky výtluků budou v několika etapách pokračovat až do podzimu,“ uvedl starosta Jiří Crha.

Řidiči by měli počítat s tím, že opravy vozovek mohou místy krátkodobě omezit dopravu. Práce v ulicích probíhají od sedmi hodin ráno přibližně do tří odpoledne.

Na silnicích ve městě se v tuto dobu mohou pohybovat pracovníci firmy, která rekonstrukce provádí, i těžká technika. Lokální frézování povrchů se odehrává vždy v dopoledních hodinách. Zapravení vozovek pak přichází na řadu v odpoledních hodinách.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení