Zaměstnanci městského úřadu se v květnu připojují k výzvě Do práce na kole

4. května 2022, zprávy z MěÚ, přečteno: 1345×

Chodit do práce pěšky nebo vyrážet na kole či koloběžce budou po celý květen tři desítky zaměstnanců městského úřadu. Blansko se totiž už podruhé zapojilo do celorepublikové výzvy Do práce na kole coby cyklozaměstnavatel.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Cílem projektu je podpořit zdravý způsob cestování, zklidnit dopravu v centru měst a lépe chránit životní prostředí. „Loni naši zaměstnanci v květnu ušli nebo ujeli dohromady celkem 7939 kilometrů, zhruba stejnou vzdálenost jako z Blanska do Atlanty v USA. Řada z nich do práce chodí pěšky, nebo jezdí na kole či koloběžce, některé výzva motivovala k novým výkonům. Rozhodli jsme se je coby zaměstnavatel podpořit i letos,“ vysvětlil tajemník městského úřadu Josef Kupčík.

Do výzvy se může každoročně zapojit kdokoliv, pracovní kolektivy, rodinné týmy, skupinky přátel ale i jednotlivci. Ti všichni pak získávají nárok na nejrůznější celorepubliková zvýhodnění, například možnost jezdit na sdílených kolech zdarma, využívat zdarma aplikace s tipy na výlety, účastníci po registraci získávají také slevy na nejrůznější služby, sportovní vybavení a doplňky. K celorepublikovým odměnám letos Blansko nabízí novinku, výhody, které lidem zapojeným do výzvy, nejen zaměstnancům města, nabízejí přímo blanenští podnikatelé.

„Důraz na zdravý životní styl je nám blízký, odpovídá tomu i celý náš sortiment. Proto jsme se rozhodli zapojit a účastníkům výzvy nabídnout zvýhodnění v podobě jakékoliv kávy po celý květen za cenu 25 korun,“ vysvětlila majitelka kavárny a zdravé výživy U Vláčku Dagmar Kadlecová.

Zaměstnanci radnice se připojují k výzvě Do práce na kole. ILUSTRAČNÍ FOTO: Máca Juříčková

Kampaň, která běží od 1. do 31. května, podpořila také blanenská kavárna CoCo Coffee, Bar Koruna, Muzeum Blanenska, Hotel Olberg nebo Cyklo Bike Sport. Účastníci si denně zapisují jízdy v délce alespoň 1,5 kilometru, které absolvují. Cestovat bezmotorově nemusejí jen do zaměstnání, započítat mohou také procházky, výlety nebo cvičení. Podrobnější informace nabízí web www.dopracenakole.cz.

Výhody pro registrované účastníky výzvy Do práce na kole v Blansku platné do konce května:

Bar Koruna – k jakékoliv kávě voda Rajec zdarma
CoCo Coffee – při zakoupení horkého nápoje (káva, čaj, čokoláda) voucher na 50% slevu na espresso či lungo
Cyklo Bike Sport – sleva 10 % na cyklodoplňky
Hotel Olberg – k jakékoliv objednávce z jídelního či nápojového lístku nealko nápoj zdarma
U Vláčku – jakákoliv káva za cenu 25 Kč
Muzeum Blanenska – 50 % sleva na vstupné

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení