Ženy oslavily Den matek, zahrály jim kapely, čekalo je i filmové představení

10. května 2022, kultura, přečteno: 1164×

V Dělnickém domě se v neděli 8. května konala městská oslava Dne matek. Návštěvnice, ale také návštěvníky čekal koncert Dechové hudby Blansko a kapely Šnek a spol. Nedělní oslava svátku matek pak vyvrcholila promítáním českého filmu Deníček moderního fotra v kině. Akci pořádala Komise pro občanské záležitosti města Blanska a Kulturní středisko města Blanska.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Všem ženám, které v neděli přišly do Dělnického domu, k jejich svátku popřáli starosta Jiří Crha a místostarosta Ivo Polák. Každá z návštěvnic od nich dostala jako poděkování růži.

„Maminka je pro každé dítě tou nejdůležitější ženou v jeho životě. Drtivá většina z nás to tak má celý život bez ohledu na věk. Být matkou je poslání ale také závazek, je to velká radost, ne vždy to ale mají maminky nejen s dětmi jednoduché. Chtěl bych vám proto k dnešnímu svátku popřát a hlavně vám poděkovat," uvedl na začátku dvojkoncertu starosta Blanska Jiří Crha. 

Spolu s místostarostou Ivo Polákem pak všechny přítomné pozvali na odpolední promítání do blanenského kina na český film Deníček moderního fotra. Představení bylo pro všechny ženy jako dárek ke Dni matek zdarma.

FOTOGALERIE
Ženy ke Dni matek dostaly rudou růži, zahrály jim kapely a čekalo je filmové představení

Oslava Dne matek v Dělnickém domě. FOTO Pavla Komárková

Celkem fotografií:  24

V pondělí 9. května pokračovala oslava Dne matek také v Domě s pečovatelskou službou Pod Javory. I tamní obyvatelky obdržely od vedení města jako dárek květinu a hudební zážitek. K dobré pohodě všem návštěvníkům zahrál Martin Hasoň.

Oslavu Dne matek připravuje ještě na pátek 13. května také Městský klub důchodců. V kulturním programu od 15:00 hodin vystoupí děti z Mateřské školy Dvorská 96. K tanci a poslechu návštěvníkům zahraje kapela Propast country.

Kulturní středisko města Blanska připravuje také oslavy Dne otců. I ti se v neděli 19. června mohou těšit nejen na hudební dárek. Podrobnosti budou zveřejněny v kalendáři akcí.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení