Charitativní akce You Dream We Run lidem splní sny, letos již poosmé

4. června 2022, ostatní, přečteno: 1557×

V termínu 11. až 12. června se na stadionu ASK sejdou vyznavači aktivního životního stylu, kteří účastí na čtyřiadvacetihodinovém štafetovém běhu pod širým nebem přispějí ke splnění snu dětem či dospělým osobám se zdravotním hendikepem.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V letošním již osmém ročníku akce očekává pořádající organizace Prosen, spolek na podporu osob sociálně a zdravotně znevýhodněných, účast přibližně tři tisíc běžců. Zakoupením účastnického trička a přispěje ještě o tisíc lidí více. Napomohou tak splnění celkem devíti snů.

Organizátoři letos symbolicky zvolili červenou barvu triček jako podporu prevence a šíření osvěty o onemocnění AIDS. Výtěžek z jejich prodeje spolu se sponzorskými dary umožní plnit přání přihlášených hendikepovaných dětí a dospělých. Za sedm let své existence dosud akce You Dream We Run splnila sny za více než 5,2 milionů korun.

Kromě aktivního zapojení do běžecké štafety může každý finančně přispět do sbírky v rámci dárcovské platformy, kde si lze vybrat, jaký příběh chce podpořit. Nejčastěji se jedná o ozdravný pobyt u moře, různé druhy terapie nebo třeba o příspěvek na automobil.

Štafetový běh družstev složených z libovolného počtu účastníků jakéhokoliv věku doprovodí hudební program, připravené jsou také doprovodné aktivity, jako je malování na obličej, zajímavé workshopy nebo skákací hrad.

Zapojit se mohou i zájemci, kteří nemají vlastní tým. Přihlásit se mohou do otevřené štafety spolku Prosen a města Blanska. Každý zaregistrovaný běžec v této štafetě získá volnou vstupenku do aquaparku. Více informací o největší ryze charitativní akci pod širým nebem v České republice můžete najít na www.youdreamwerun.cz.

 

   vložil: Leona Voráčová, redaktorka / odbor vnějších vztahů