Ke květnové výzvě Do práce na kole se připojily tři desítky zaměstnanců městského úřadu

18. června 2022, zprávy z MěÚ, přečteno: 1046×

Zaměstnanci městského úřadu v Blansku se již podruhé zapojili do celorepublikové výzvy Do práce na kole. V průběhu jednoho měsíce dohromady ujeli šest a půl tisíce kilometrů.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Jízdu na kole, koloběžce nebo chůzi zvolilo v květnu jako způsob dopravy do práce a z práce 28 zaměstnanců blanenského městského úřadu. Celkem vytvořili devět týmů s průměrnou pravidelností jízdy 82%.

dpnk-14528-7524_800.jpg

Zaměstnanci blanenské radnice se zapojili do výzvy Do práce na kole. FOTO: Stanislav Mrázek

Počínaje prvním květnem si všichni, kteří se do výzvy zapojili, zapisovali zdolané kilometry. Kromě dobrého pocitu z pohybu mohli v průběhu akce využívat některá zvýhodnění na nákup cyklistického vybavení nebo slevy na nealkoholické nápoje a kávu u vybraných prodejců.

Partneři akce (Cyklo Bike Sport, Muzeum Blanenska, CoCo Coffee, Bar Koruna, U Vláčku nebo Hotel Olberg) nabízeli po celý květen zvýhodnění všem účastníkům akce, nejen zaměstnancům města.  

„Řada zaměstnanců městského úřadu chodí běžně do práce pěšky nebo jezdí na kole či koloběžce. Chceme tento trend podpořit a proto jsme se jako zaměstnavatel už podruhé zapojili do celorepublikové výzvy Do práce na kole. Současně se snažíme zpřístupnit cestu ke zdravějšímu životnímu stylu také dalšími cestami, například  zajištěním vhodných úložných prostor pro kola a koloběžky v areálu pracoviště,“ uvedl tajemník městského úřadu Josef Kupčík.

Stoprocentní pravidelnost jízdy dodržel BK-Works team, jeho členové se každý den vydali alespoň na dvě bezmotorové cesty v délce více než 1,5 kilometru. Nejvíce kilometrů mezi jednotlivci ujeli Radim Bláha  a Simona Bláhová, každý z nich jen v květnu zdolal přes tisíc kilometrů pouze s využitím vlastního pohonu. 

 

   vložil: Leona Voráčová, redaktorka / odbor vnějších vztahů