Nemocnice Blansko nabízí prázdninovou dialýzu

15. června 2022, ostatní, přečteno: 872×

Plánování dovolené je pro někoho samozřejmost a snadná záležitost, ovšem pro pacienty, jejichž život závisí na pravidelném absolvování dialýzy vícekrát týdně, to není zas tak jednoduché. Jejich možnosti výběru lokality pro týdenní, případně delší pobyt, jsou omezené. Aby se i oni mohli vypravit na dovolenou, Nemocnice Blansko již několikátým rokem poskytuje takzvanou prázdninovou dialýzu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Okolí města Blanska a Moravského krasu, to je unikátní spojení historických, kulturních a technických památek s množstvím přírodních zajímavostí. Tento region je všeobecně známý jako nejvýznamnější krasová oblast ve střední Evropě, která díky svému osobitému a neopakovatelnému rázu láká k návštěvě turisty z celého světa.

Nemocnice nabízí prázdninovou dialýzu. FOTO: Marie Kalová

„Aby se do Moravského krasu mohli na pár dní vypravit i pacienti s onemocněním ledvin léčení v pravidelném dialyzačním programu, nabízíme v blanenské nemocnici možnost podstoupit dialýzu i těm, kteří přijedou do našeho regionu na dovolenou,“ informuje ředitelka Nemocnice Blansko Vladimíra Danihelková.

Profesionální péče nefrologů je pro dialyzované pacienty nezbytná. „Program prázdninové dialýzy je určen pro turisty z celé republiky i zahraničí, kteří chtějí strávit dovolenou se svými blízkými mimo své mateřské dialyzační středisko v příjemném prostředí Moravského krasu. Nabízíme následující metody léčby: hemodialýzu, hemodiafiltraci on-line, hemofiltraci on-line, peritoneální dialýzu. Provádíme pomocná biometrická měření pomocí modulů: BVM, BTM, OCM, BCM,“ vyjmenovává primářka nefrologického oddělení Nemocnice Blansko Jindřiška Brabcová.

Možnost prázdninové dialýzy připomínáme nyní, kdy lidé nejvíce přemýšlí o letní dovolené; nabídka však platí po celý rok. 

Postup rezervace prázdninové dialýzy v Moravském krasu:

1. Zvolte si termín a délku pobytu.

2. Vyberte si ubytovací zařízení v Blansku či v jeho okolí. Proveďte předběžnou rezervaci pobytu.

3. Kontaktujte nás na tel. 516 838 295, 516 838 290 nebo e-mailu brabcova@nemobk.cz. Cílem je rezervace termínu a diskuze záležitostí souvisejících s Prázdninovou dialýzou v Moravském krasu.

4. Proveďte definitivní rezervaci ubytování.

5. Ve spolupráci se svým ošetřujícím lékařem vyplňte formulář, který najdete na webu nemocnice.

Dialyzační středisko v blanenské nemocnici bylo založeno před více než třiceti lety. Před časem bylo plně rekonstruováno, jeho současná kapacita je třináct lůžek. Dialyzační sál poskytuje pacientům pohodlnou léčbu, je klimatizován, vybaven polohovatelnými lůžky, mobilními televizory, rádiem, pacientům je k dispozici občerstvení.

„Ročně provádíme v třísměnném provozu sedm až devět tisíc dialýz. Máme vyčleněn prostor i dialyzační přístroje pro pacienty po virové hepatitidě B a C,“ doplňuje primářka nefrologického oddělení.

Více informací o lokalitě najdete na webových stránkách Moravského krasu, CHKO Moravský kras, města Blanska či webových stránkách regionu Blanenska. Ubytovací zařízení lze vybrat ze seznamu hotelů, umístěném také (včetně dalších informací o programu prázdninové dialýzy) na webových stránkách nefrologie Nemocnice Blansko

Marie Kalová, tisková mluvčí Nemocnice Blansko

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení