Děti přenocují v muzeu s malířem Mánesem a stanou se archeology

24. července 2022, kultura, přečteno: 798×

Již tradičně muzeum připravuje pro děti zábavně-vzdělávací program na prázdniny. Poslední pátky obou prázdninových měsíců (29. července a 26. srpna) budou mít děti možnost přenocovat na blanenském zámku. Tentokrát je tématem malování a Josef Mánes, malíř, který v Blansku pobýval a přátelil se s Jindřichem Wanklem.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Malí účastníci zažijí umělecky laděný program, nebude chybět výtvarné tvoření, návštěva výstavy, kde spatří jeden z originálů Josefa Mánesa, a odnesou si malé umělecké dílo. Díky podpoře z rozpočtu města Blanska je účast na akci pro děti zdarma. Pro starší děti, ale i dospělé jsme připravili Pazourkovu letní školu archeologie. Ta je i letos zaměřena na zpracování kovů a uskuteční se od 27.–29. července.

Muzeum chystá Pazourkovu letní školu archeologie. FOTO: archiv Muzea Blanenska

Společně s archeologem Markem Novákem a konzervátorem Michalem Mazíkem projdou účastníci celým procesem výroby bronzových nástrojů, od drcení měděné rudy, přes výrobu voskových modelů a tzv. ztracených forem až po samotný kovolitecký proces a finální úpravu odlitků.

Akce se bude odehrávat na dvorku budovy Zámku 2. Na účastníky čeká i menší výlet mimo areál muzea. Akce je určena pro všechny zájemce o archeologii, nadšence do starých technologií, jedince, kamarády, či rodiny s dětmi ve věku 10–99 let.

Bližší informace k akcím a přihlášky najdete na webových stránkách muzea – www.muzeum-blanenska.cz. Všechny dotazy rádi zodpovíme na čísle 725 952 592, nebo na e-mailové adrese: info@muzeum-blanenska.cz.

Pavlína Komínková, ředitelka Muzea Blanenska

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení