Prázdninové měsíce město využilo k opravám v budovách základních a mateřských škol

5. září 2022, zprávy z MěÚ, přečteno: 886×

V budovách městských základních a mateřských škol vyvrcholily prázdninové rekonstrukce. Během července a srpna se rekonstruovala elektroinstalace, sociální zázemí ale také střechy či šatny školních budov. Stavební úpravy přišly dohromady na několik desítek milionů korun.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V Základní škole Blansko, Erbenova 13 letos pokračovala postupná rekonstrukce rozvodů elektrické energie. V sedmé etapě přišla na řadu výměna vedení elektřiny v šatnách v přízemí za 1,5 milionu korun.

Na ZŠ a MŠ Dvorská 26 se opravovala střecha. FOTO: Michal Záboj

Pracovalo se také v Základní škole Blansko, Salmova 17. Dělníci za zhruba 800 tisíc korun zmodernizovali toalety u tělocvičen. V současné době finišuje také oprava střechy na dvou pavilonech, hotová by měla být v nejbližších dnech. Na stavební práce naváže ještě výmalba prostor, která je naplánovaná na podzimní prázdniny. Náklady na rekonstrukci činí šest milionů korun.

„Střecha se opravovala také v Základní škole a Mateřské škole Blansko Dvorská 26, kde byly problémy se zatékáním. Rekonstrukce se tak dočkaly atiky plochých střech a v jedné části budovy se opravovaly svody splaškové a dešťové kanalizace,“ upřesnil starosta Jiří Crha s tím, že práce přišly na 1,2 milionu korun.

FOTOGALERIE
Prázdninové měsíce město využilo k opravám v budovách základních a mateřských škol

V Základní škole Blansko, Erbenova 13 letos pokračovala postupná rekonstrukce rozvodů elektrické energie. FOTO: Michal Záboj

Celkem fotografií:  18

V budově Základní školy TGM skončila rekonstrukce hlavního vstupu a nových šaten v přízemí budovy. Skončil tak dvouletý projekt, jehož součástí bylo také zbourání nevyhovujícího přístavku jídelny a vybudování nové jídelny s kuchyní v areálu školy. Náklady hrazené plně z městského rozpočtu činily v součtu 88 milionů korun.

Prázdninové měsíce využilo město také k rekonstrukcím v budovách mateřských škol. „V mateřské škole v Divišově ulici skončila rekonstrukce a zateplení střechy za zhruba 5 milionů korun. V mateřské škole Dvorská 30 proběhla druhá etapa rekonstrukce elektroinstalace, která přišla na 1,8 milionu korun,“ doplnil starosta. V této školce navíc už na konci června skončila i obnova pryžové plochy na dětském hřišti. Náklady činily 1,3 milionu korun.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení