V sobotu odstartuje 8. ročník Blanenské desítky, ulice Poříčí bude uzavřená

9. září 2022, sport, přečteno: 1004×

Stovky běžců a jezdců na in-line bruslích a koloběžkách se v sobotu 10. září vydají na trať Blanenské desítky. Tradiční závod pro celé rodiny se minulý rok kvůli covidovým omezením nekonal, letos má organizátoři zvou na již osmý ročník. Spojená s ním budou v sobotu dopravní omezení. Uzavřena bude 10. září ulice Poříčí a také část silnice I/374 z Blanska do Ráječka, kudy vede trať závodu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Na start letošní Blanenské desítky se už on-line registrovalo na 350 účastníků všech věkových kategorií. Další se mohou zaregistrovat ještě přímo na místě v den konání závodu.

Start hlavního běžeckého závodu, FOTO: Blanenská desítka

„Registrace budou otevřené v sobotu od 10:30 hodin na zimním stadionu Blansko, kde je také zázemí celé akce,“ ujistil organizátor Tomáš Morký.

První závod letošní Blanenské desítky, kterým bude jízda na in-line bruslích na 200 metrů, odstartuje v 11:20 hodin. Pak přijdou na řadu závody koleběžek a ve 12:00 hodin vyrazí na trať první běžci. Hlavní závody, běh na 10 kilometrů a štafeta na 5 + 5 kilometrů, odstartují v 16:00 hodin. Startovat se bude jako tradičně v ulici Poříčí poblíž nového kruhového objezdu na Sportovní ostrov.

Rozpis závodů najdete v tomto odkazu.

Sobotní závod, který podle organizátorů nabízí nejrovinatější trať v zemi, částečně omezí automobilovou dopravu ve městě. „V souvislosti s konáním akce dojde od 6:00 do 20:00 hodin k uzavření ulice Poříčí od kruhového objezdu Mlýnská, uzavřena bude také navazující část silnice 374 až po odbočku na Ráječko,“ upřesnil Tomáš Mokrý.

FOTOGALERIE
V sobotu odstartuje 8. ročník Blanenské desítky, ulice Poříčí bude uzavřená

Start závodu koloběžek. FOTO: Blanenská desítka

Celkem fotografií:  7

Vozidlům rychlé lékařské pomoci a hasičským vozidlům (IZS) směřujícím k přímému zásahu bude i přes uzavírku vjezd vždy umožněn. Během uzavírky budou autobusy veřejné dopravy namísto v zastávce Blansko, Metra 2 umístěné ulici Poříčí, zastavovat v zastávce Blansko, Bezručova. Mapku uzavírky najdete v tomto odkazu.

Další informace o závodě: www.blanenskadesitka.cz

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení