Mladí basketbalisté zahájili sezónu

7. října 2022, sport, přečteno: 836×

Hned čtyři týmy basketbalového klubu BBK Blansko vstoupily o prvním říjnovém víkendu do nové sezóny. Po tradičních letních soustředěních a zářijových trénincích se tak hráči a hráčky konečně dočkali mistrovských utkání.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Tým do 11 let hrál jako jediný na nově opravené domácí palubovce. První zápas s Basketem Brno se povedl jak herně, tak i výsledkově, ale druhý soupeř ze Žďáru nad Sázavou byl jasně nad síly blanenského celku.

Tým BBK Blansko U13. FOTO: archiv BBK Blansko

Výsledky U11:

BBK Blansko – Basket Brno 62 : 23

BBK Blansko – Vlci Žďár nad Sázavou 25 : 64

Stoprocentně úspěšná byla družstva do 13 a také do 15 let, která hrála svá utkání na hostující půdě.

Mladší celek vyhrál oba zápasy s Jihlavou a domácím Velkým Meziříčím s přehledem. „Hlavně první zápas proti Vysočině se mi líbil týmovým pojetím, ten druhý hráči ze začátku trošku podcenili,“ uvedl trenér blanenských Šimon Navrátil.

Výsledky U13:

BC Vysočina Jihlava – BBK Blansko 23 : 69

BK Velké Meziříčí – BBK Blansko 24 : 83

Tým do 15 let si odvezl dvě výhry ze Šlapanic. Oba zápasy měly podobný průběh i skóre, menší náskok si blanenští pojistili vždy až v poslední čtvrtině.

Výsledky U15:

Sokol Šlapanice – BBK Blansko 48 : 70

Sokol Šlapanice – BBK Blansko 47 : 68

Jediným neúspěchem skočila utkání pro družstvo do 19 let. Zejména druhý zápas vyhrálo domácí Podolí rozdílem třídy, takže v dalším průběhu Nadregionální ligy bude co napravovat.

Výsledky U19:

Renocar Podolí – BBK Blansko 57 : 44

Renocar Podolí – BBK Blansko 74 : 35

Také v sezóně 2022–2023 bude několik hráčů hostovat v brněnských ligových týmech. Snad se jim bude dařit tak, jako některým starším blanenským odchovancům. Například Jakub Nečas z Basketu Brno se v létě představil v národním dresu hned na dvou evropských šampionátech do 18 i 20 let. Zuzana Křížová z brněnských Žabin pak byla členkou týmu, který na mistrovství Evropy do 18 let obsadil 6. místo, čímž se kvalifikoval na světový šampionát v příštím roce.

kaj

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení