Na burze v Dělnickém domě se představilo jedenáct středních škol

18. října 2022, ostatní, přečteno: 1135×

Blanenský Dělnický dům v pátek 14. října nabízel žákům základních škol inspiraci při výběru jejich budoucího povolání. Konala se tam Burza středních škol, na které se představilo jedenáct vzdělávacích zařízení z regionu a také několik partnerských firem. Akci pořádal Vzdělávací institut pro Moravu ve spolupráci z městem Blanskem, Jihomoravským krajem a středními školami.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Na akci se během dne vystřídalo 526 žáků osmých a devátých tříd z celého regionu, které pořadatelé do Blanska sváželi autobusy. Přijít mohli také rodiče školáků. 

 Návštěvníkům burzy se představily střední školy z regionu, FOTO: Michal Záboj

„Hlavním účelem burzy je nabídnout žákům devátých a osmých tříd základních škol, aby se seznámili s tím, co střední školy nabízí. Školáci i jejich rodiče se mohou na jednom místě a v jeden den seznámit se všemi školami. Některé střední školy si pozvaly také partnerské firmy, které žákům nabízí možnost uplatnění v zaměstnání,“ uvedla vedoucí blanenské pobočky Vzdělávacího institutu pro Moravu Radomíra Ježková.

FOTOGALERIE
Na burze v Dělnickém domě se představilo jedenáct středních škol

Burza středních škol v Dělnickém domě v Blansku. FOTO: Michal Záboj

Celkem fotografií:  17

V hlavním sále Dělnického domu i v přísálí na návštěvníky čekaly stánky, ve kterých se jednotlivé střední školy prezentovaly. Zájemci se dozvěděli podrobnosti o nabídce škol a mohli si vyzkoušet také řadu praktických ukázek z výuky.

„To, že se koná v Blansku Burza středních škol, je velice pozitivní. Burza je důležitá nejen pro střední školy, které nabízí své služby a chtějí si stabilizovat počty svých studentů, ale zejména pak pro žáky základních škol, kteří se rozhodují o svém budoucím povolání. Město Blansko tuto akci podpořilo a rádi bychom ji podporovali i do budoucna,“ podotkl starosta Jiří Crha, který Burzu středních škol v Dělnickém domě navštívil. 

Střední školy, které se prezentovaly na burze:

Střední škola gastronomie a cestovního ruchu Blansko

Střední škola technická a gastronomická Blansko

Obchodní akademie a Střední zdravotnická škola Blansko

Gymnázium Blansko

Střední pedagogická škola Boskovice

Vyšší odborná a střední škola Boskovice

Gymnázium Boskovice

Střední škola André Citroëna Boskovice

Masarykova střední škola Letovice

Gymnázium Rájec-Jestřebí

Střední průmyslová škola Jedovnice

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení