Ve sbírce Koláč pro hospic se letos sešlo skoro 200 tisíc korun

13. října 2022, ostatní, přečteno: 892×

V letošní sbírce Koláč pro hospic lidé darovali 105 389 korun. Dalších 72 250 korun na práci Mobilního hospice sv. Martina věnovaly také regionální firmy a jejich zaměstnanci. Sbírka se uskutečnila ve středu 5. října ve čtyřech městech regionu. Výtěžek Charita Blansko použije na zřízení poradny pro pozůstalé.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Od nového roku bychom chtěli zřídit poradnu pro všechny lidi, kteří přišli o své milované, pro dospělé, děti, pro rodiče nenarozených dětí, pro lidi, kterým někdo umírá. Za pozůstalými budeme jezdit na místa, kde se cítí bezpečně, nabídneme i setkávání v našich prostorách. Naším cílem je usnadnit pozůstalým čas truchlení, návrat do jejich normálního života i poskytnout praktické rady např. s vyřizováním pohřbu,“ přiblížila vedoucí zdravotních služeb Charity Blansko Radka Kuncová.

Sbírka se konala ve čtyřech městech regionu. FOTO: Charita Blansko

Koláč pro hospic Charita pořádala ve druhém říjnovém týdnu letos už počtrnácté. Za příspěvek na hospicovou péči lidé dostali koláče ve stáncích v Blansku, v Boskovicích, v Letovicích a v Kunštátě. „Dárci byli skvělí. Moc si vážíme toho, že i v této nelehké době přišli hospicovou péči podpořit,“ dodala Radka Kuncová.

FOTOGALERIE
Ve sbírce Koláč pro hospic se letos sešlo skoro 200 tisíc korun

Lidé ve sbírce Koláč pro hospic věnovali skoro 200 tisíc korun. FOTO: Charita Blansko

Celkem fotografií:  5

Děkujeme firmám a jejich pracovníkům, kteří sbírku podpořili. Velmi děkujeme také místním pekařům a pekařkám za koláče a za obrovskou pomoc Farnosti sv. Martina v Blansku, která do sbírky věnovala podstatnou část domácích koláčů.

Děkujeme také studentkám ze Střední pedagogické školy Boskovice a Obchodní akademie a Střední zdravotnické školy Blansko, které nám pomáhaly na stáncích. Děkujeme všem, kteří jste do sbírky Koláč pro hospic přispěli nebo se na akci jakkoliv podíleli.

Pokud jste nestihli Koláč pro hospic v ulicích a chcete podpořit hospicovou péči na Blanensku, můžete až do 31. října přispět do online sbírky na našich stránkách www.blansko.charita.cz nebo poslat libovolnou částku na sbírkový účet 246641158/0600 s var. symbolem 236.

Vladěna Jarůšková, Charita Blansko

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení