Akce Kristova léta Sametu oslaví revoluční dění v roce 1989

16. listopadu 2022, kultura, přečteno: 1033×

Blansko ve čtvrtek 17. listopadu oslaví 33. výročí sametové revoluce. V Dělnickém domě se uskuteční neformální setkání nazvané Kristova léta Sametu a návštěvníky čeká také Hospodský kvíz na téma revolučního dění v roce 1989.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Přijďte do prvního patra Dělnického domu společně zavzpomínat na významný a v dnešní době čím dál aktuálnější milník našich novodobých dějin,“ stojí v pozvánce na akci, kterou pořádá blanenské kulturní středisko.

Revoluční dění v Blansku v roce 1989- FOTO: archiv Muzea Blanenska

Akci v malém sále v  prvním patře Dělnického domu v 17:11 hodin zahájí píseň Modlitba pro Martu, která se stala jedním ze symbolů Sametové revoluce. Následovat bude tematický Hospodský kvíz.

„Kvíz bude trvat přibližně hodinu a zaměří se na listopad 1989. Otázky se budou týkat jak Sametové revoluce, tak různých dobových souvislostí. Tříkolový kvíz je zdarma, pro vítěze jsou nachystány hezké ceny,“ upřesnil ředitel kulturního střediska Vít Šujan.

Návštěvníci oslavy 33. výročí sametové revoluce se mohou těšit také na vystoupení písničkářů, občerstvení i s dobovými míchanými nápoji a závěrečné společné zvonění klíči.

FOTOGALERIE
Akce Kristova léta Sametu oslaví revoluční dění v roce 1989

Revoluční dění v Blansku v roce 1989. FOTO: archiv Muzea Blanenska

Celkem fotografií:  4

„Lidé se ale mohou sami zapojit. Mohou například přinést obrazové materiály a vystavit je na přichystaných stolech, zavzpomínat u mikrofonu, či osobně v hovorech s dalšími návštěvníky, nebo si společně zazpívat s kytarou. Fantazii se meze nekladou,“ dodal Šujan.

Po skončení akce v Dělnickém domě bude od 20:00 hodin následovat promítání v kině. Diváci zhlédnou český film Slovo, který se vrací do složité doby na konci 60. let 20. století v Československu. V hlavních rolích snímku excelují Martin Finger a Gabriela Mikulková.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení