Mezi bytovými domy na Poříčí vzniká nové dětské hřiště

28. listopadu 2022, zprávy z MěÚ, přečteno: 1172×

V ulici Poříčí začala stavba nového dětského hřiště. Hotovo být mělo být do konce letošního roku. Na ploše mezi bytovými domy pak děti najdou několik herních prvků, které splňují všechny současné požadavky na bezpečnost a funkčnost.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Dělníci stavební firmy již dokončili terénní úpravy v lokalitě a připravili podklad pro budoucí hřiště. Nyní se na plochu bude pokládat pryžová dopadová plocha. Na závěr přijde na řadu samotné usazení herních prvků, oplocení, na jaře pak terénní a sadové úpravy. V lokalitě bude vysazeno také několik stromů.

Mezi bytovým domy na Poříčí vzniká nové dětské hřiště. FOTO: Michal Záboj

„Hřiště dětem nabídne několik atraktivních prvků. Chybět nebude menší věžová sestava, stojací vahadlová houpačka, dětský kolotoč, pískoviště s herním prvkem nebo houpačky a balanční a lezecké prvky,“ upřesnila Leona Mazourková z oddělení investic odboru správy a rozvoje města.

Mezi bytovými domy na Poříčí v minulosti hřiště bývalo. Postupem času ale ztratilo svou funkčnost a zaniklo. Vybudování nového hřiště požadovali obyvatelé okolních domů. Město zde ale připravuje také další úpravy.

„V ulici Poříčí se plánuje postupná regenerace. Vybudování hřiště je jedním z prvních bodů. Letos na jaře už se v této lokalitě také modernizovalo veřejné osvětlení,“ podotkl starosta Jiří Crha.

Mezi bytovým domy na Poříčí vzniká nové dětské hřiště. FOTO: Michal Záboj

Město letos investovalo do dětských hřišť také na dalších místech. Nové herní prvky jsou například v Palackého ulici, na sídlištích Zborovce a Písečná nebo ve Dvorské ulici a v Dolní Lhotě. Na nábřeží Svitavy u parku v ulici Svatopluka Čecha zase vznikl nový herní prostor se sedmi atrakcemi, vyrobenými z masivního dřeva. Inspirovaný byl námětem z participativního rozpočtu.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení