Základní škola a Mateřská škola Blansko, Salmova slaví 40. narozeniny

10. listopadu 2022, ostatní, přečteno: 1510×

V září letošního roku uplynulo 40 let od chvíle, kdy byla poprvé slavnostně otevřena základní škola na dnešní Salmově ulici.   Z pohledu dějin je čtyřicet let pouhým okamžikem. V běhu lidského života jde však o dvě generace. Od slavnostního otevření po současnost škola připravila do života přes dva tisíce absolventů. Mnozí z nich už vychovávají své děti, které opět usedají do školních lavic tam, kde se učili jejich rodiče.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Kulaté jubileum ZŠ Salmova oslaví uspořádáním Slavnostní akademie k 40. výročí otevření školy, která se uskuteční v úterý 15. listopadu v 17:00 hodin v Dělnickém domě v Blansku. V pestrém programu se představí žáci, kteří pod vedením učitelů připravili vystoupení jako dárek k narozeninám své školy. Hlediště sálu bude otevřeno divákům nejen z řad rodičů a učitelů, ale i široké veřejnosti.

Hlavní vstup do školy. FOTO: archiv školy

Ke 40. výročí svého založení škola vydala také almanach, na jehož stránkách mají čtenáři možnost nahlédnout do stručného souhrnu historie školy, nalézt jména lidí, kteří se během čtyř desetiletí podíleli na vytváření jejího obrazu, ať už ve školních lavicích, za učitelskou katedrou, ve vedení či jako nepedagogičtí pracovníci. Současnost je pak prezentována v samostatné kapitole, za kterou následují drobné ukázky práce žáků. Almanach bude pro zájemce k dispozici nejen na slavnostní akademii, ale v průběhu celého školního roku také na sekretariátu školy.

ZŠ Salmova – kresba Tomáš Lusala 14 let. FOTO: archiv školy

Za čtyřicet let své existence si ZŠ a MŠ Blansko, Salmova 17 získala pevné místo nejen ve vzdělávacím systému města Blanska, ale i v jeho okolí. Protože škola, to není jen budova, ale především spolupracující tým lidí, popřejme „Salmovce“ do dalších let výborné žáky, skvělé učitele, spokojené rodiče a mnoho úspěchů v naplňování cílů její vzdělávací činnosti.

Josef Škvařil, ředitel školy

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení