Město dokončilo zateplení bytového domu na Údolní

4. ledna 2023, zprávy z MěÚ, přečteno: 943×

Obyvatelé městského bytového domu v Údolní ulici 23 od letošní sezony spotřebují méně tepla na vytápění. Úspory jim přinesou úpravy, kterými objekt prošel. Bytovka je nyní například nově zateplená a izolovaná proti vlhkosti.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„U bytového domu se provedlo zateplení obálky budovy, tedy zateplení obvodového zdiva, zateplení podlahy půdy a také stropu sklepů. U suterénního zdiva došlo ke kompletnímu provedení nové hydroizolace, zateplení stěny a dále provedení drenáže podél části budovy,“ upřesnila vedoucí odboru správy a rozvoje města Petra Skotáková.

Městská bytovka v Údolní ulici 23 dostala zateplení. FOTO: archiv města

Projekt zahrnoval také sanaci balkonů s novou dlažbou a zábradlím nebo úpravy zpevněných ploch v okolí domu a osazení stříšky nad vchodovými dveřmi. „Bude se ještě provádět vyregulování otopné soustavy. Zateplením totiž dojde k podstatnému snížení nákladů na vytápění budovy,“ podotkla Skotáková.

Bytový dům stojí na nejstarším sídlišti ve městě. Budovy v ulicích Chelčického, 9. května a Údolní se stavěly na konce padesátých let 20. století. V objektu se nachází 24 bytových jednotek o velikosti 1+1. Město je přiděluje nájemníkům z pořadníku žadatelů o pronájem.

„Bytovka v Údolní ulici 23 byla až do nedávna poslední, která je v majetku města a zatím neprošla úpravami na snížení energetické náročnosti. Vzhledem k současné situaci na trhu s energiemi je zateplení objektu o to důležitější. Jsem rád, že se investice do městského majetku povedla,“ uvedl starosta Jiří Crha.

FOTOGALERIE
Město dokončilo zateplení bytového domu na Údolní

Na bytovém domě v Údolní ulici 23 bylo provedeno zateplení a hydroizolace. FOTO: archiv města

Celkem fotografií:  15

Náklady na poslední úpravy bytového domu vyšly na zhruba 5,5 milionu korun včetně DPH. Část finančních prostředků by město mělo získat jako dotaci z programu Nová zelená úsporám.

Rekonstrukce bytového domu v Údolní ulici 23 probíhá po etapách již několik let. V minulosti objekt dostal nová plastová okna. Podařilo se také vyměnit rozvody a zrekonstruovat sociální zařízení v bytech.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení