Archiv článků
   za měsíc srpen 2003

Kategorie: kultura  

 


Koupaliště zakončuje prázdniny muzikálem

Ilustrační foto k článku: Koupaliště zakončuje prázdniny muzikálem

Letní kino zaznamenalo obrovský úspěch, ale již skončilo. Kam vyrazit teď? Jedna možnost se nabízí (rovněž pod širým nebem), a to muzikálové představení Základní umělecké školy na blanenském koupališti.


Mezisoučet sbírky pro Nadaci Archa Chantal příjemně překvapil

Ilustrační foto k článku: Mezisoučet sbírky pro Nadaci Archa Chantal příjemně překvapil

Na filmových představeních letního kina na nám. Republiky se každý večer vybírá dobrovolný příspěvek Nadaci Archa Chantal, která se podílí na humanizaci dětských zdravotnických zařízení. Po čtyřech představeních byl obsah kasičky sečten a mezisoučet je velmi povzbudivý.


Na Pupendu přes 600 diváků

Pupendo, první ze 7 českých filmů, které budou promítnuty během příštího týdne Pojízdným kinematografem bratří Čadíků na náměstí v Blansku v rámci akce České filmové léto, přilákalo více jak 600 diváků.
Mezi šesti dalšími snímky najdete známá a úspěšná díla z poslední doby. Prostudujte si program letního kina na nám. Republiky a přijďte je také navštívit.


KSMB opět zve na Rozloučení s prázdninami

Ilustrační foto k článku: KSMB opět zve na Rozloučení s prázdninami

Již loni patřil poslední prázdninový den dětem. Nejen zahrádka v areálu Městského klubu, ale i nejbližší okolí se během odpoledne zaplnilo dětmi s rodiči. Připraveny pro ně byly různé atrakce a soutěže. Letos vás opět srdečně zveme na toto příjemné rozloučení s prázdninami, které se uskuteční v neděli 31. 8. v 15 hodin opět na zahrádce.


Bivojanka je mezi posluchači oblíbená

Ilustrační foto k článku: Bivojanka je mezi posluchači oblíbená

V neděli 3. srpna se v 10 hodin dopoledne na náměstí Svobody uskutečnil další z řady tradičních letních promenádních koncertů — již podruhé v tomto létě s „Bivojankou“ z Jedovnic, a tentokráte i s dalšími hosty.


Letní kino se přestěhuje z parku na náměstí

Protože stromy v areálu zámeckého parku nejsou právě v ideálním stavu, nedoporučil Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových konání letního kina v jeho prostorách. Produkce se proto přestěhuje na náměstí Republiky, kde budete mít možnost po sedm večerů zhlédnout nejúspěšnější české snímky poslední doby.


Kam vyrazit o tomto víkendu?

Už dnes v pátek večer od 20 h vystoupí na Verandě Obůrka Malá Moravěnka se zpěváky Jiřím Helánem a Jožkou Šmukařem. Hostem na akci bude Jiří Krampol.
V sobotu je akcí povícero. Všichni zájemci o břišní tance by si neměli nechat ujít Speciální prázdninovou školu břišních tanců s Marigold, která se bude konat v Ulitě od 10.00 do 15.30 h.
Na dráze u hřiště ASK se opět představí rádiem řízené modely aut. Konat se zde bude od 10.00 h HOBBY CUP. Na dráze uvidíte modely závodních aut a Formulí 1.
Nakonec pozvánka z Letovic, kde se v keltské usedlosti Isarno budou konat Silácké hry — Lugnasad pro muže i ženy — vítěz vyhrává vydatnou večeři s obsluhou římských otrokyň. Součástí programu bude i šermířské vystoupení skupiny GRAL a noční jezdecké vystoupení.
Další podrobnosti obsahuje přehled pořádaných akcí, kde najdete i další víkendové pozvánky.