Archiv článků
   za měsíc leden 2004

Kategorie: ostatní  

 


Beseda pro žáky – jak se dělají noviny

Ilustrační foto k článku: Beseda pro žáky – jak se dělají noviny

Městská knihovna Blansko uspořádala ve středu 14. ledna další ze seriálu besed o zrodu tiskovin. Zájemci se mohli seznámit s prací novinářů, konkrétně z regionální redakce Rovnosti a Týdne u nás.


Netolerujme domácí násilí

Domácí násilí — zažili jste jej? Nebo si myslíte, že se vás netýká? Pro všechny zájemce o toto závažné téma je připravena beseda, která se uskuteční ve čtvrtek 29. ledna v 18.00 v čajovně Ulita v blanenském kině.


Pomozte dopadnout pachatele loupežného přepadení sázkové kanceláře

Ilustrační foto k článku: Pomozte dopadnout pachatele loupežného přepadení sázkové kanceláře

Dne 20. 1. kolem 17.54 hod. došlo k loupežnému přepadení pobočky sázkové kanceláře FORTUNA v Blansku na Wanklově nám. č. 4. V uvedenou dobu dva dosud neustanovení pachatelé vstoupili do uvedené provozovny a pod pohrůžkou násilí vylákali po obsluze pobočky větší finanční částku. Policie žádá občany, kteří by mohli pomoci identifikovat pachatele, aby ji kontaktovali. Šetřením v uvedené věci byl zjištěn následující popis pachatelů:


Nebojácný Jeník

Ilustrační foto k článku: Nebojácný Jeník

Přebor ČR v minibike 40 roku 2003 je historií, která opět přinesla úspěch blanenským strojům Blata. Letošní rok se však zapíše do dějin této sice nevelké, ale přesto dramatické motoristické disciplíny i tím, že se ve startovním poli třídy Junior A, tedy nejmladší, objevil jezdec, který je spjat s Blanskem stejně jako stroj, na němž jezdí.