Archiv článků
   za měsíc únor 2004

Kategorie: ostatní  

 


O blanenském Prevcentru Ulita na ČT2

Dokument s názvem „Kde peníze pomáhají“ můžete zhlédnout v pondělí 1. 3. ve 14.20 h na ČT2. Přiblíží projekt Prevcentra Ulita, který se věnuje dívkám ve věku 11 — 18 let. Peníze na tento projekt získalo Prevcentrum ve výběrovém řízení 5. ročníku sbírky Pomozte dětem.


Weby firem z regionu jsou spíše průměrné úrovně

Předevčírem jsem se podílel na v pořadí druhém hodnocení internetových stránek firem z regionu. Nedá se říct, že by toto hodnocení dopadlo pro zúčastněné weby nějak dobře.



Noví školáci se zapsali do prvních tříd

Ilustrační foto k článku: Noví školáci se zapsali do prvních tříd

V úterý 3. února se uskutečnil na všech základních školách v Blansku zápis dětí do prvních tříd. My jsme při této příležitosti navštívili dvě z nich — ZŠ Salmovu a ZŠ Erbenovu. Počty zapsaných dětí na jednotlivé školy doplnil Mgr. František Alexa, vedoucí Odboru školství.


Evropská komise připravila soutěž pro školní děti – Zelený týden 2004

Tisková zpráva. Evropská komise zve děti ve věku od 6 do 16 let ze států rozšířené EU a z kandidátských zemí, aby se zúčastnily soutěže pro školy, organizované v rámci Zeleného týdne (Green Week) 2004. Soutěž bude součástí výroční konference a výstavy, které jsou pořádány u příležitosti Zeleného týdne. Ten se letos bude konat v Bruselu ve dnech 1. — 4. června 2004. Tématem letošní soutěže je 25. výročí Směrnice o ochraně volně žijících ptáků. Mladší děti mohou kreslit obrázky ptáků, zatímco starší děti by měly do soutěže poslat fotografie ptáků v jejich přirozeném prostředí.


Tříkrálová sbírka vynesla v Blansku bezmála 40.000 Kč

Na radnici přišlo poděkování z Oblastní charity Blansko za projevenou podporu, ochotu a důvěru v souvislosti s konáním Tříkrálové sbírky 2004. Nechyběla ani přesná čísla, kolik se vybralo na území Blanska a celé Oblastní charity Blansko.


V Moravském krasu startuje již třiadvacátá speleologická škola

Tisková zpráva. V těchto dnech, 3. — 8. února 2004, se v Chráněné krajinné oblasti (CHKO) Moravský kras (Chata u Macochy) koná v pořadí již XXIII. Speleologická škola, jejímž hlavním organizátorem je Slezská univerzita v Sosnowci (Polsko). Očekává se účast 50 našich a zahraničních odborníků v oblasti vývoje krasu a jeskyní.


Na novou televizní soutěž čeká Ing. Pavel Konečný

Možná se bude zdát tvrzení nadnesené, ale už by se měli snažit autoři televizních soutěží o nějakou novou, neboť Ing. Pavel Konečný, vedoucí Odboru životního prostředí Městského úřadu v Blansku, už nemá mnoho na výběr. Většinu soutěží, včetně již neexistujících, absolvoval. S úspěchem. Naposled byl v horkém křesle, které se ptá „Pálí vám to?“.