Archiv článků
   za měsíc březen 2004

Kategorie: ostatní  

 


Letošní ročník soutěže Zlatý erb má vítěze

V letošním ročníku soutěže Zlatý erb — o nejlepší stránky měst a obcí, které jsme se zúčastnili i my a uspěli v krajském kole, zvítězily v kategorii měst Dačice, z obcí mají nejlepší stránky Okříšky. V kategorii nejlepší elektronická služba kraloval Hradec Králové. Všem výhercům blahopřejeme! Více informací získáte na stránkách konference ISSS.


Barmanské dostaveníčko

Ilustrační foto k článku: Barmanské dostaveníčko

Poprvé se v Blansku konala soutěž barmanů. Co si pod takovou soutěží představit? Spoustu dřiny, tréninku, snahy a dodržení přesně daných postupů, které nakonec vedou k očekávanému výsledku — nápoji s vyváženou chutí, vůní a s atraktivním vzhledem. Je toho však mnohem více, co sleduje porota při práci barmanů.


Když selžou tržní mechanizmy

Slýchali jsme z různých stran, že konkurence je nutná a dobrá. Prý jak nová benzinka pohne cenami, které jsou jedny z nejvyšších v okolí, směrem dolů. Jak je to však ve skutečnosti? Čtěte článek „V Blansku něco smrdí, ale benzin to není“ na serveru Blanensko.info.


ČČK nabízí zahraniční tábor pro alergické děti

Český červený kříž v Blansku nabízí dětský zahraniční tábor v OROPESA del MAR (Španělsko) pro děti — alergiky, astmatiky, s kožním onemocněním. Termín: 24. 6. — 12. 7. 2004 (19 dní). Cena: 7.200 Kč, možno využít příspěvku od zaměstnavatele ze sociálního fondu. Věk dětí: 6 — 17 let, ubytování hotelového typu, doprava luxusním autobusem, stravování v hotelu — formou švédských stolů. Bližší informace: Anežka Klimešová, tel. 516 415 417, 605 291 685, Jiří Kobelka, tel. 604 385 409 nebo na www.jx.cz/tabor.


Král na pultech

Zatím poslední vydaná kniha Vladimíra Poláka „Případy advokáta Krále“, soubor povídek, který velmi zaujal před časem při publikování v regionálních novinách Týden u nás, je pro zájemce připravena v Informační kanceláři Blanka na Rožmitálově ulici a v Muzeu Blansko. Vydání knihy, dárku k 90. narozeninám autora, se ujal jeho syn PaeDr. Jan Polák, CSc.


Pro ženy nad 45 let mamografické vyšetření zdarma

Ilustrační foto k článku: Pro ženy nad 45 let mamografické vyšetření zdarma

V dubnu loňského roku získala Nemocnice Blansko akreditaci k provádění mamografického screeningu — pravidelných vyšetření prsou snímkováním na rentgenu. Toto preventivní vyšetření pojišťovny hradí jednou za dva roky u žen od 45 do 69 let. Doporučit k vyšetření je může jejich praktický lékař nebo gynekolog.


Barmani změří své síly

Juniorská barmanská soutěž AMUNDSEN CUP 2004 se v Blansku bude konat poprvé, a to v pátek 19. března od 10 do 18 h v Městském klubu. Nad soutěží převzaly záštitu firmy Stock Plzeň, Kofola a Česká barmanská asociace.


Do Kotle s ministrem financí

Známý slogan „Buďte odvážní a řekněte mu to do očí!!!“ se objevil na plakátech po městě. V pátek 12. 3. odjíždí z Blanska autobus do Prahy na Kotel s ministrem financí Bohuslavem Sobotkou. I vy se můžete zúčastnit — stačí zavolat na tel. č. 267 071 819, kde se dozvíte potřebné informace.


Jízdní řády IDS JMK čekají změny

Dvě důležité zprávy vydala společnost Kordis JMK. Oznámila první větší změnu jízdních řádů IDS JMK, která proběhne k 28. 3. 2004 a informovala o zrušení prodeje jednorázových jízdenek na poštách.


Nové veřejné záchodky v provozu od čtvrtka

Ilustrační foto k článku: Nové veřejné záchodky v provozu od čtvrtka

Záchodky byly během několika posledních let plánovány v různých lokalitách. Za tu dobu je jednak odmítli obyvatelé, kterým měly stát pod okny, nebo nakonec nebyly realizovány kvůli změnám ve stavebních plánech (počítalo se s nimi v rámci rekonstrukce okružní křižovatky a zastavění spodní strany Wanklova náměstí). Nakonec vše vyřešilo stěhování úředníků do nových prostor budovy bývalého okresního úřadu.