Archiv článků
   za měsíc duben 2004

Kategorie: ostatní  

 


ČSÚ bude zjištovat spotřebu energie v domácnostech

Šetření proběhne od 1. do 31. května prostřednictvím speciálně vyškolených tazatelů. Předmětem a cílem zjišťování jsou základní údaje o bytu, jeho vybavenosti spotřebiči, informace o druhu vytápění a přípravy TUV, typu a spotřebě paliv a energie. Čtěte, zazvonit mohou i u vás.


Slepečtí psi soutěžili v centru města

Ilustrační foto k článku: Slepečtí psi soutěžili v centru města

Na sobotu 24. dubna připravila blanenská pobočka organizace nevidomých a slabozrakých za patronace Školy pro výcvik vodicích psů v Adamově soutěž pro nevidomé a jejich psí pomocníky. Soutěž dostala název „Kolem centra Blanska“.


Nejstarší občanka Blanska oslavila 103 let

Ilustrační foto k článku: Nejstarší občanka Blanska oslavila 103 let

Dne 4. 4. 2004 oslavila 103. výročí narození nejstarší občanka města Blanska paní Matylda Jabůrková. Do Městského penzionu jí přišla popřát hodně zdraví a pohody také starostka města PhDr. Jaroslava Králová.



Jeskyně Balcarka oslaví osmdesátiny

Ilustrační foto k článku: Jeskyně Balcarka oslaví osmdesátiny

Při příležitosti 80. výročí objevení jeskyně Balcarka proběhnou ve dnech 30. 4. — 1. 5. 2004 „Dny jeskyně Balcarka“. Na oba dny je připraven kulturní program a netradiční prohlídky jeskyně.


Školení práva EU se zúčastnilo 400 soudců

Ilustrační foto k článku: Školení práva EU se zúčastnilo 400 soudců

V souvislosti se vstupem České republiky do Evropské unie dne 1. 5. 2004 uspořádal Krajský soud v Brně pro soudce v obvodu své působnosti školení na téma „Úvod do práva EU“. Dvoudenní akce se uskutečnila v sále Okresního soudu v Blansku ve dnech 5. a 6. dubna 2004.


Sportování a velikonoční dílna pro děti

Farnost sv. Martina ve spolupráci s Orlem a Katolickým domem připravila na velikonoční prázdniny pro děti v areálu Orla a Katolického domu na Komenského 15 následující akce:
Ve čtvrtek od 9 do 12 h sportování v areálu Orla.
V pátek od 9 do 12 h velikonoční dílnu v přísálí Katolického domu. Budou se zdobit vajíčka, svíčky (netradiční metody) a zpracovávat proutí.


Nabídka letních táborů pro děti

Dům dětí a mládeže v Blansku pořádá v létě několik dětských táborů s různým zaměřením. Přinášíme vám jejich přehled.