Archiv článků
   za měsíc červen 2004

Kategorie: ostatní  

 


Děti z MŠ zakončily školní rok karnevalem

Ilustrační foto k článku: Děti z MŠ zakončily školní rok karnevalem

23. června 2004 se v 9. mateřské školce na Divišově ulici v Blansku uskutečnil při příležitosti ukončení školního roku a začátku prázdnin dětský karneval, kterého se zúčastnily děti z této mateřské školky v doprovodu rodičů.


Zbytečná smrt na kolejích

Ilustrační foto k článku: Zbytečná smrt na kolejích

Jen nedávno se stala na železničním přejezdu Blansko-město tragická nehoda. Vlak přejel muže, který měl naspěch natolik, že nepočkal chvilku, než vlak přejede, ani nepoužil podchod. Namísto toho automaticky podlezl spuštěné závory a vešel tak přímo pod projíždějící vlak. Snaha ušetřit pár sekund ho stála život. Úplně zbytečně. Budiž tento příspěvek varováním všem ostatním.


Prodloužené město

Ilustrační foto k článku: Prodloužené město

Příjezdy do Blanska se oproti minulosti rapidně mění. Pohledem k lepšímu. Vjíždí se vesměs skutečně do moderní aglomerace. Možná si to „domácí“ ani neuvědomují a příliš se o změny nezajímají. Při příjezdu od Horní Lhoty by však pozornost zvýšit měli.


Mistrovství ČR v Mage Knight Dungeon na Novém hradu

Ilustrační foto k článku: Mistrovství ČR v Mage Knight Dungeon na Novém hradu

V prostorách Nového hradu u Adamova se 26. — 27. června 2004 bude konat Mistrovství České republiky v Mage Knight Dungeon. K vidění nebude jen mistrovský turnaj! Na své si přijde kdokoli, kdo má hravou duši, dospělí, děti, milovníci historie. V prostorách hradu budou v době konání soutěže předváděny i různé druhy stolních, karetních a RPG her. Každý návštěvník se bude moci nové hry naučit a zároveň si je i vyzkoušet.


Volby do EP: jak jsme hlasovali v Blansku

O minulém víkendu jsme měli první historickou možnost zvolit si své zástupce do Evropského parlamentu, instituce sice vzdálené, ale protože jsme členy Evropské unie, tak i pro nás velmi důležité.


Gastronomické dovednosti

Ve dnech 15. — 16. 6. od 10 do 16 hodin uskuteční pro veřejnost v prostorách Galerie města Blanska Střední odborná škola a Střední odborné učiliště na ul. Bezručově závěrečné zkoušky oboru Kuchař-číšník, Kuchařka-servírka.


Videoupoutávka na půlmaraton

V právě vycházejícím květnovém Videožurnálu najdete kromě jiného také upoutávku na sobotní Půlmaraton Moravským krasem. Krátká obrazová pozvánka vám přiblíží vše zajímavé, co vás v sobotu na náměstí Republiky čeká.



Obrovská pomoc pro Domov Olga

Ilustrační foto k článku: Obrovská pomoc pro Domov Olga

V pátek 21. května se uskutečnilo „živé“ vysílání přímo z blanenského Domova Olga. Jak jsme již dříve informovali, jednalo se o dlouho plánované vysílání, které mělo za úkol seznámit posluchače s jeho činností a pomoci získat nestátnímu stacionáři pro dospělé osoby s trvalým zdravotním postižením finanční prostředky.


Jarmark aneb jak se v Blansku slavil Den dětí

Ilustrační foto k článku: Jarmark aneb jak se v Blansku slavil Den dětí

VII. historický jarmark spojený s oslavou Dne dětí je za námi. Přinášíme vám fotografické shrnutí celého dne od rána až do nočních hodin.