Archiv článků
   za měsíc březen 2005

Kategorie: ostatní  

 


Změna provozu lékařské služby první pomoci v Blansku od 1. dubna 2005

V návaznosti na usnesení Zastupitelstva Jihomoravského kraje ze dne 17. 2. 2005 o snížení dotace obcím s rozšířenou působností na zajištění lékařské služby první pomoci dochází od 1. dubna 2005 k redukci provozní doby LSPP v Blansku a k některým dalším změnám v zajištění přednemocniční péče.


Sborník Muzea Blansko 2004

Ilustrační foto k článku: Sborník Muzea Blansko 2004

Pravidlo nebylo porušeno a v počátku roku se opět dostal do rukou zajímajících se čtenářů Sborník Muzea Blansko 2004 (vydaný i za podpory Jihomoravského kraje). Opět je obsahově rozsáhlý a pestrý. Členěn je do pěti hlavních kapitol.


Synthon, s. r. o. – výroba pro celý svět

Ilustrační foto k článku: Synthon, s. r. o. – výroba pro celý svět

Další naše zastavení je na Starém Blansku. Řekne-li se však Synthon, asi málokdo bude umět odpovědět, kde by firmu hledal. To již někdejší označení „Lachema“, možná i „Alice“, je více určující. Bližší podrobnosti nám řekl jednatel společnosti a ředitel blanenského závodu SYNTHON, s. r. o. Ing. Jan Kos.


Pamětní mince budou i ze stříbra

Blanenská informační kancelář Blanka přijímá předběžné objednávky na pamětní mince ke 100. výročí povýšení Blanska na město ražené ze stříbra, které budou v případě dostatečného zájmu raženy a prodávány medailérskou firmou Kronika z Jablonce nad Nisou v rámci hlavních oslav výročí na Historickém a pivním jarmarku 28. 5. 2005. Vydána bude jen omezená série, ke každé minci obdržíte navíc certifikát. Pokud máte o tuto minci zájem, přihlaste se přímo v Informační kanceláři Blanka nebo na tel. 516 410 470.


Jarní úklid komunikací v Blansku a městských částech

Město Blansko provádí údržbu místních komunikací (dále MK) na 50 km silnic a asi 40 km chodníků. Posyp MK v zimním období zařazených do II. a III. třídy a chodníků, je prováděn pouze inertním materiálem. Na tyto komunikace se vysypalo 1.000 tun inertního materiálu, což je asi 83 plně naložených nákladních vozidel Tatra.


Blansko postoupilo do celostátního kola Zlatého erbu na divokou kartu

Po úspěchu blanenských stránek v krajském kole Zlatého erbu byl web doporučen porotou k účasti v celostátním kole na divokou kartu. K postupu na divokou kartu bylo doporučeno šest webů měst a obcí, projít jich nakonec mohlo ale jen pět. V losování o postup mělo Blansko štěstí a dostalo se tak do dalšího kola, které bude završeno vyhlášením vítězů na konferenci ISSS v Hradci Králové v pondělí 4. dubna.


Zahájení turistické sezony na Blanensku

Ilustrační foto k článku: Zahájení turistické sezony na Blanensku

Město Blansko zve všechny příznivce historie a turistiky (z řad blanenských občanů i návštěvníků našeho města a regionu) na zahájení turistické sezony na Blanensku. Oficiální „otevření“ sezony se uskuteční v neděli 3. dubna 2005 v 10 hod v audiovizuální síni blanenského zámku.




BLANENSKÉ OKO – namalujte historii

Občanské sdružení Filadelfia Blansko vypisuje celoměstskou výtvarnou soutěž pod názvem BLANENSKÉ OKO na téma: Jak sportovali naši předkové? Jaké měli vybavení ke sportu před 100 lety? Jak trávili volný čas lidé před 100 lety? Jaké si myslíte, že bylo koupání před 100 lety?


Městská knihovna představuje nové webové stránky

Od 1. března jsou v provozu nové stránky Městské knihovny Blansko. Najdete je na adrese knihovna.blansko.cz. Obsahují informace o jednotlivých odděleních, nové přírůstky v knižním fondu, prodávané knihy i odkaz na on-line katalog. Samostatná část je věnována historii knihovny.


Blansko uspělo v krajském kole Zlatého erbu

Ilustrační foto k článku: Blansko uspělo v krajském kole Zlatého erbu

V 7. ročníku soutěže Zlatý erb o nejlepší stránky měst a obcí Blansko zaznamenalo úspěch. Společně s Tišnovem se umístilo na 1. a 2. místě.


Videa z akcí minulého měsíce online

Blanenský videožurnál nabízí krátká videa z akcí minulého měsíce. Jsou mezi nimi reportáže z plesů, zápisu do 1. tříd, výstav, hokeje, ale nechybí ani delší reportáž ze slavnostního zasedání zastupitelstva.


Fotografie připomněly historický vývoj středu města

Ilustrační foto k článku: Fotografie připomněly historický vývoj středu města

Mnoho kulturních i sportovní akcí v letošním roce ponese nálepku 100. výročí. Byla mezi nimi i přednáška pana Jalového o vývoji města v místě nynějšího klubu důchodců a o proměnách ulice Rožmitálova.


Město oslavilo 100 let premiérou nového filmu

Ilustrační foto k článku: Město oslavilo 100 let premiérou nového filmu

Slavnostní zasedání Zastupitelstva města Blanska a premiéra nového filmu o historii města, to byl program, na který v úterý 15. února 2005 do kina zamířili blanenští občané.