Archiv článků
   za měsíc září 2005

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 


Zpravodaj se od nového roku změní

Město Blansko v současné době vydává dva měsíčníky. Jedná se o Zpravodaj PLUS, který právě čtete a dostáváte jej pravidelně zdarma až do schránek, a o Zpravodaj města Blanska, jež si vždy koncem měsíce můžete zakoupit v novinových stáncích, samoobsluhách apod. Vydávání dvou periodik městským úřadem je ojedinělé, proto jsme začali zvažovat změnu tohoto stavu.


Bude v Blansku další kruhový objezd?

Smetanova ulice je také místem, kde probíhají rozsáhlé stavební práce. Jak pokračují a hlavně, kdy budou ukončeny, to byly otázky pro vedoucího Odboru investičního a územního rozvoje Městského úřadu Blansko Ing. Marka Štefana, který uvedl, že tato stavba souvisí také s projektem „Ochrany vod povodí řeky Dyje“, k němuž Blansko přistoupilo.


Nové hřiště otevře premiér Paroubek

Na návštěvu do Blanska zavítá v neděli 25. září premiér České republiky Jiří Paroubek. V programu má mj. slavnostní otevření nového hřiště u ZŠ Salmovy, setkání s občany v Městském klubu, ale i setkání s podnikateli a představiteli města.


Harmonogramy prací jsou dodržovány

Ilustrační foto k článku: Harmonogramy prací jsou dodržovány

Staví-li se na „zelené louce“, tak nějaký výkop navíc obvykle zájem nevzbudí, ale jakmile se stavební činnost odehrává uprostřed města či obce, je ostře sledováno pohnutí každou dlaždicí, obrubníkem. V současné době je zejména střed Blanska poznamenán zvýšeným ruchem, jehož výsledkem však bude město opět o něco hezčí. Alespoň tak je motivován důvod všech prací. O tom, zda všechno pokračuje podle plánu, jsme si povídali s Ing. Markem Štefanem, vedoucím Odboru investičního a územního rozvoje Městského úřadu Blansko.


Svoz zbytkového komunálního odpadu proběhne i ve svátek

Na základě sdělení zástupce svozové firmy proběhne svoz zbytkového komunálního odpadu od občanů i ve středu 28. 9. 2005. To znamená, že středeční svoz proběhne i ve svátek a je zapotřebí zabezpečit vystavení popelnic v brzkých ranních hodinách.


Regenerace panelového sídliště PÍSEČNÁ – anketa

Město Blansko se rozhodlo aktivně zúčastnit programu „Regenerace panelových sídlišť“, jehož garantem je Ministerstvo pro místní rozvoj. Pro regeneraci bylo v našem městě vybráno panelové sídliště Písečná. Cílem programu regenerace je komplexní vyhodnocení nedostatků a deformací tohoto sídliště a návrhy řešení vedoucí ke zkvalitnění celého prostoru v oblasti architektonicko-estetické, dopravní, životního prostředí a volnočasových aktivit jeho obyvatel.


Pozvánka na 19. zasedání zastupitelstva

19. zasedání Zastupitelstva města Blanska se koná v pondělí 19. září 2005 od 15.30 hod. ve velké zasedací místnosti MěÚ Blansko na nám. Republiky 1. Jednání zastupitelstva jsou přístupná veřejnosti. Program ...


Občanské průkazy s chybným textem v Blansku měnit nemusíte

Na základě informace odvysílané TV NOVA 13. září 2005, týkající se platnosti občanských průkazů vydaných po 1. lednu 2005, sděluje odbor VNV MěÚ Blansko, že: Občanské průkazy vydané od 1. ledna 2005 do 31. srpna 2005 jsou platné a není důvod pro jejich výměnu.


Informace z finančního odboru

Informace pro zájmové organizace k žádostem o finanční příspěvky na příští rok. Na pokladně v budově na nám. Republiky je nově možnost platit elektronickými platebními kartami.



Miliony pro blanenské školy

Ilustrační foto k článku: Miliony pro blanenské školy

Odbor školství, kultury, mládeže a tělovýchovy zajišťuje údržbu budov základních škol, mateřských škol a kulturních zařízení v majetku Města Blansko. Časově a stavebně nejnáročnější akce jsou směrovány především do letních měsíců. Také v průběhu letošních prázdnin byla realizována řada akcí, které přispívají ke zkvalitnění materiálních podmínek pro činnost organizací v oblasti školství, kultury a společenského života v našem městě.