Archiv článků
   za měsíc červen 2006

Kategorie: kultura  

 


Muzika pro Karolínku – koncerty na zámeckém nádvoří

Nádvoří blanenského zámku bude o letních prázdninách patřit opět každou středu koncertům v rámci festivalu Muzika pro Karolínku. Začátky koncertů jsou vždy v 19.00 hodin. V případě nepříznivého počasí se akce přesouvá do interiéru zámku. Zahajuje se již dnes, ve středu 28. června.


2. divadelní přehlídka Blanenský SLUNOVRAT

2. přehlídka dětských amatérských divadelních souborů. Uskuteční se v sobotu 24. 6. 2006 od 9.00 hodin v sále Katolického domu.


Malby a grafiky Arny Juračkové v Galerii Ve Věži

Nadání, usilovná práce a mnoho výstav – to je neocenitelná deviza rodinné malířské tradice. A je to tak dobře. Obrazy, které na výstavě Arna Juračková představí, nás okouzlují a svádí svou lehkostí. Zdá se, jako by se vznášely ve vzduchu, připraveny odlétnout při sebemenším záchvěvu větru. Jsou tak křehké a jemné, že se nám chce zadržet dech, abychom tuto krásu neodfoukli.


Historický jarmark podeváté

Ilustrační foto k článku: Historický jarmark podeváté

Tradiční historická slavnost, konající se každoročně poslední květnovou sobotu, přilákala i letos nespočet zájemců. Především pro všechny děti, které 1. června slaví Den dětí, byly připraveny hry, soutěže, rybářský ráj a hrané pohádky.


Zahradní keramika ... skryto v trávě a písku

Ilustrační foto k článku: Zahradní keramika ... skryto v trávě a písku

Od 14. do 18. června se vám představí akademičtí sochaři Petra a Lubomír Hluštíkovi tak trochu jinak. V trávě a písku před Galerií Ve Věži v Blansku na Hybešově ulici chtějí společně s galeristou Pavlem Svobodou založit novou tradici výstav „zahradní keramiky“.


Štěstí a vítr jedno jsou aneb Co viděla sedmá dcera Romů

Ilustrační foto k článku: Štěstí a vítr jedno jsou aneb Co viděla sedmá dcera Romů

Kdo poprvé uvidí černobílé fotografie překladatelky, redaktorky, romistky a vysokoškolské profesorky Hany Šebkové (1952 – 2004), zasáhnou ho do srdce jako přesně mířený šíp svou opravdovostí, autenticitou, silou výpovědi a přirozeností. Mají onu proklatě těžkou lehkost, jako by vznikly jen tak, navíc, jaksi mimoděk.