Archiv článků
   za měsíc červen 2006

Kategorie: ostatní  

 


Prázdninová soutěž pro děti

Městská knihovna Blansko připravila pro svoje mladé čtenáře soutěž ve znalostech literatury pro děti a mládež. V dětském oddělení knihovny dostanou čtenáři seznam dobrodružné četby na prázdniny. V tomto seznamu si však zařádil knihovnický šotek a v každém názvu knihy je jeden údaj chybný.


Oslavy 89. výročí bitvy u Zborova

Ilustrační foto k článku: Oslavy 89. výročí bitvy u Zborova

Památku zborovské bitvy v Blansku vzpomínáme u pomníku „Zborováka“, který byl odhalen v roce 1947. Oslava proběhne tradičně 2. 7., tentokrát tedy v neděli, v 10 hodin.


Koncert THE ROLLING STONES na výstavišti v Brně je zrušen

Přestože bylo potvrzeno evropské turné čítající 21 koncertních zastávek, jsou The Rolling Stones nuceni zrušit koncert na brněnském výstavišti, který se měl odehrát 16. června 2006. Vstupenky lze vracet od 12. 7. 2006 v místě jejich zakoupení. Vstupné se vrací v plné výši.


Provoz lékárny Nemocnice Blansko

Nemocnice Blansko zahájí provoz lékárny a prodejny zdravotnických potřeb v poliklinice v pondělí 3. 7. 2006. Rozsah služeb a provozní doba včetně pohotovostní služby zůstávají beze změny.


Zubní pohotovost ve II. pololetí 2006

V soboty neděle a svátky od 8 do 12 hodin. Po 12. hodině je služba zajištěna na Stomatologické klinice u Svaté Anny, tel. ústředna 543 181 111, a to od 19 h do 7 h ve všední dny a nepřetržitě o sobotách, nedělích a ve svátky.


Kde se vykoupat v letních parnech?

Přehled přírodních i umělých koupališť v okrese Blansko. Otvírací doby, vybavení, vstupné.


Seniorům za volantem

Významná novela zákona č. 361/2000 Sb., známá jako „silniční zákon“, přinese od 1. července, kdy vstupuje v platnost, mnoho změn. O bodovém systému, jakož i vyšších sankcích, se diskutuje poměrně často a dlouho, některé změny či doplnění však tak hojně zdůrazňovány nejsou, i když jsou stejně závažné.


Duben na silnicích příliš bezpečný nebyl

Čas běží velmi rychle. Ani se nenadějeme a opět se objeví nebývalé zvýšení silničního provozu, protože nastane čas prázdnin a dovolených, doslovného „stěhování národů“. Ale to teprve přijde. Zajímalo mne, jaký byl provoz na našich komunikacích v uplynulém období, a proto jsem opět poprosil o zhodnocení velitele dopravní policie v Blansku, mjr. JUDr. Jaroslava Řezníčka. Nejdříve se podíval do statistiky za měsíc duben.


Videožurnál – květen 2006

Videožurnál s květnovými příspěvky je již k dispozici. Stahovat můžete videa z kulturních a sportovních akcí. Tentokrát jsou některé příspěvky poněkud objemnější, především jarmark, muzejní noc a ME v biketrialu.


Na otevření koupaliště si ještě chvilku počkáme

Ilustrační foto k článku: Na otevření koupaliště si ještě chvilku počkáme

Ve čtvrtek 1. června jsme se sešli s Ing. Snopkem, abychom se od něj dozvěděli bližší informace o probíhající rekonstrukci blanenského koupaliště. Od té doby se událo mnohé a situace se změnila.



VÝZVA pořadatelům akcí

Vzhledem k tomu, že během prázdnin Zpravodaj města Blanska nebude vycházet a další číslo vyjde až na konci prázdnin, zašlete nám, prosím, na e-mail zpravodaj@blansko.cz informace o vašich akcích pořádaných během července a srpna. Nejpozději ale do 22. června, aby mohly být otištěny ve 13. čísle, které vyjde 27. června. Uzávěrka prvního zářijového čísla je pak 22. srpna. Děkujeme za spolupráci.



Červený kohout probudil Písečnou

Ilustrační foto k článku: Červený kohout probudil Písečnou

10:10 doplněny fotografie – Dnes kolem 6. hodiny ranní vzplála poměrně nová střecha paneláku na Písečné. E-mailem mně přišly fotografie, které můžete vidět i vy. Poděkování za ně patří Petru Neumannovi.


Centru pro matku a dítě otevřelo hrací koutek pro děti

Ilustrační foto k článku: Centru pro matku a dítě otevřelo hrací koutek pro děti

Dopoledne plné hudby a zpěvu, tance a soutěží si užili všichni, kteří v sobotu 27. května 2006 přišli na zahradu Centra pro matku a dítě v Blansku, kde se uskutečnilo slavnostní otevření nového hracího koutku.


Opěrná zeď u kostela sv. Martina potřebuje opravu

Ilustrační foto k článku: Opěrná zeď u kostela sv. Martina potřebuje opravu

Opravy by se měla letos dočkat druhá opěrná zeď u kostela sv. Martina na Starém Blansku. Jenže v tomto případě to není tak jednoduché, jako u zdi první.


Strážníci získají kompetence i povinnosti

Před nedávnem jsme se zamýšleli společně s ředitelem Městské policie v Blansku panem Martinem Janíčkem nad úkoly, které vyplývají ze zákona o městské policii. Hlavním posláním je odhalování přestupků a jiných správních deliktů. Mezi úkoly obecní policie patří i přispívání k bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. A právě v této oblasti se od 1. července letošního roku výrazně zvyšují pravomoci městské policie. Jednou z nich je pravomoc zastavovat vozidla.


Maminky s kočárky upozornily na špatně přístupná místa

Ilustrační foto k článku: Maminky s kočárky upozornily na špatně přístupná místa

V pondělí 15. května v 9.00 hodin vyrazilo od Centra pro matku a dítě na ul. Sladkovského 2B do městských ulic deset maminek s kočárky za doprovodu starostky města PhDr. Jaroslavy Králové a zastupitelky města Blanska a vedoucí Centra pro matku a dítě Mgr. Věry Veselé.


Veteran Tour Macocha před startem

Již 26. ročník mezinárodní soutěže mistrovství České republiky poháru historických vozidel „Veteran Tour Macocha“ pořádá Tatra klub Brno v AČR, opět jako Memoriál Mirko Řezníčka, neúnavného organizátora této soutěže, kterou však už navždy opustil. Letošní ročník se koná 10. června již tradičně v Blansku.


Zaveďte registrační pokladnu a získejte slevu na dani

Podnikatelé, kteří vlastní živnostenský list s předmětem podnikání Hostinská činnost, Maloobchod či Koupě zboží a zprovozní registrační pokladnu do 30. 6. 2006, mají ze zákona nárok na slevu na dani.


30 let MKD – zájezdová činnost

Jednou z činností nově založeného Klubu důchodců města Blanska v roce 1976 bylo založení vlastivědného kroužku. Jeho hlavním cílem bylo, aby co nejvíce občanů našeho města poznalo jeho historii a památky.



V dopravní soutěži zvítězily děti z Blanska

Ilustrační foto k článku: V dopravní soutěži zvítězily děti z Blanska

Umět ošetřit jednoduché zranění i otevřenou zlomeninu, prokázat znalost dopravních předpisů nebo zvládnout jízdu zručnosti – to jsou disciplíny, ve kterých soutěžily děti 5. – 8. tříd základních škol v 29. ročníku Dopravní soutěže mladých cyklistů 2006, který se konal ve čtvrtek 11. 5. v ZŠ Salmově.