Archiv článků
   za měsíc březen 2007

Kategorie: ostatní  

 


Semináře o závislosti

Občanské sdružení LAVINA ve spolupráci s organizací Teen Challenge pořádá v prostorách klubovny na 9. května 3 interaktivní semináře BOD OBRATU o problematice závislostí. Lekce probíhají každé úterý od 18 hodin – celkem 9 lekcí. Vstup volný. Bližší informace na tel. 603 421 507 nebo www.lavinablansko.cz.


Prevence kriminality v roce 2007

Ilustrační foto k článku: Prevence kriminality v roce 2007

Při Radě města Blanska pracuje komise pro prevenci kriminality, v níž zasedají fundovaní lidé z oborů blízkých tomuto tématu. Na činnosti komise se podílí sociální pracovníci MěÚ, zástupci městské i státní policie, psycholožka či romský poradce.


Humanitární sbírka – pomoc potřebným

Farnost církve československé husitské pořádá v pondělí 2. dubna od 16.00 do 18.00 hodin u dřevěného kostelíka na ul. Rodkovského v Blansku sbírku humanitárního materiálu, která je prostřednictvím Občanského sdružení Diakonie Broumov předávána potřebným lidem jak u nás, tak i ve světě.


Blansko má drahou vodu a levnější už nebude

Ilustrační foto k článku: Blansko má drahou vodu a levnější už nebude

V poslední době byla hodně diskutována cena vody, infrastruktura k její distribuci i stav a opravy kanalizací. Proto byla poslední tisková konference celá věnována jen jednomu tématu, a to právě pitné vodě. Na otázky novinářů odpovídala RNDr. Miloslava Soldánová, ředitelka Vodárenské akciové společnosti, a. s., divize Boskovice. Podrobně se hovořilo o tom, z čeho se skládá konečná cena vody, co na ni má největší vliv a kde lze hledat úspory.


Blanenská „Šedesáttrojka“

Ilustrační foto k článku: Blanenská „Šedesáttrojka“

Když jdou po ulici, určitě se po nich otočíte. Není divu, parta mladíků v maskáčích, vojáci to nejsou, ale jsou to nadšenci airsoftu nebo paintballu, popřípadě military. Jeden z těchto týmů se jmenuje 63. průzkumná skupina Blansko. Jsou čtyři a jejich velitel si nechává říkat Jack.


Příprava na život s miminkem

Oblastní charita Blansko, Centrum pro matku a dítě, Klub Ratolest zahájí 19. 3. v 16 hod. kurz Příprava na život s miminkem pro těhotné ženy od 20. týdne. Jedná se o cyklus 6 dvouhodinových lekcí, který je zaměřen na přípravu k porodu, kojení, péči o novorozence a kondiční cvičení v těhotenství.


Tradiční knihkupectví na ul. Rožmitálově končí

Ilustrační foto k článku: Tradiční knihkupectví na ul. Rožmitálově končí

Rožmitálova ulice je ochuzena o jednu tradiční prodejnu. Uzavřela se historie knihkupectví, v němž od 1. 11. 1969 pracovali manželé Jaroslav a Jana Seifertovi.


První občánek roku 2007 je z Olešné

Ilustrační foto k článku: První občánek roku 2007 je z Olešné

Za prvním občánkem se delegace z Města vedená vedoucím oddělení vnitřních věcí Ing. Radkem Gajdošíkem musela vydat na Olešnou.