Archiv článků
   za měsíc duben 2007

Kategorie: ostatní  

 


Psi umístění v útulku

Po nějakém čase přinášíme přehled psů umístěných v blanenském útulku.


Umělecká litina nejen v Blansku

Ilustrační foto k článku: Umělecká litina nejen v Blansku

Blanenské muzeum se v České republice může chlubit jedinečnou expozicí umělecké litiny. Podobně na tom je Muzeum Odlewnictwa v polských Gliwicích, nacházejících se pouhých 60 km od českých hranic v Horním Slezsku, které až do roku 1742 náleželo Koruně české.


Máte doma nepotřebné hračky? Věnujte je dětem tam, kde jim pomohou.

Na Okresním ředitelství policie ČR v Blansku jsou každoročně vyslýchány desítky dětí v souvislosti s nejrůznější trestnou činností. Někdy jsou děti v postavení malých svědků vyšetřovaných událostí, jindy jsou vyslýchány děti, které se samy staly obětí trestné činnosti. Hračky pomáhají dětem zbavit se stresu. Vybranou hračku si mohou odnést.


Setkání s občany zahájilo vedení Města v Blansku

Každoročně se touto dobou konají setkání vedení Města Blansko s občany města a městských částí. Zahajovalo se jako obvykle v Blansku. „I když je zde účast podobná té v městských částech, ani zde setkání nevynecháme,“ uvedla starostka města Blanska PhDr. Králová.


Meteorologové varují před možným vznikem požárů

Počasí u nás bude pod vlivem oblasti vyššího tlaku vzduchu. Vlivem suchého počasí a vysokých denních teplot vzduchu dochází ke zvýšení nebezpečí vzniku požárů.


V Blansku se utkali barmani

Ilustrační foto k článku: V Blansku se utkali barmani

V Dělnickém domě proběhl již 4. ročník barmanské soutěže Amundsen cup konané za podpory generálního garanta firmy Stock a hlavního garanta firmy Pepsi. Hlavním úkolem všech soutěžících bylo namíchat z portfolia zmíněných firem drink, který nebyl nikde předtím uveden.


Ani letos studenti majáles nevynechají

V plném proudu jsou na blanenských středních školách přípravy na letošní majáles, který se uskuteční v pátek 4. května. Hlavním organizátorem této studentské veselice je letos Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Blansko.


Vodicí psi budou soutěžit v centru Blanska

Zkoušeli jste si někdy zavřít oči a projít se po louce, uvařit oběd, něco vytvořit? Myslíte si, že to není možné? Existují lidé, pro které je tento stav celoživotní skutečností. Ztráta nebo vážné porušení zraku způsobí v životě člověka mnoho změn.


Použité zářivky do popelnice nepatří

Nefunkční zářivky a výbojky nepatří do kontejneru se směsným komunálním odpadem, protože z nich mohou při rozbití unikat nebezpečné látky. Občané města Blanska mohou bezplatně odkládat vyřazené zářivky ve sběrném středisku odpadů u Horní Lhoty.


Při leteckém cvičení se bude lítat i nad obcemi Blanenska

V rámci spojeneckého cvičení vzdušných sil Velké Británie a armády České republiky bude uskutečňován zvýšený letový provoz v malých výškách i nad obcemi Blanenska. Cvičení proběhne od 23. dubna do 4. května (mimo 28. a 29. dubna a 1. května).


Brána do světa vstupenek v informační kanceláři

Předprodej vstupenek v Informační kanceláři Blanka patří už od počátku její existence k nevyhledávanějším a nejoblíbenějším službám. Doposud bylo možné zakoupit pouze vstupenky na akce konané v Blansku a vybrané velké rockové koncerty v Brně a Praze. Od 10. března je vše jinak.


Na cestě kulturní Evropou

Z historie víme, že středoevropská kultura se zrodila ve Středomoří a že mediteránní výtvarná kultura ovlivnila cítění a umění celé Evropy. V případě našich GYMNAZISTŮ podporovaných EU to bude další „ART TRAVEL“, kterou v blízkém čase uskuteční do rozsáhlého regionu Itálie, EMILIA ROMAGNA a TOSCANA.


Oslavte Den Země v zámeckém parku

Mezinárodní Den Země je každoročně připomínán již od roku 1970, kdy 22. dubna demonstrovaly tisíce Američanů proti znečišťování životního prostředí, a za cíl si klade upozornit na stále rostoucí a doposud převážně negativní vliv člověka na planetu. V Blansku mají oslavy Dne Země několikaletou tradici.


Rekord padl, se žlutou ponožkou šlo přes 500 turistů

Ilustrační foto k článku: Rekord padl, se žlutou ponožkou šlo přes 500 turistů

Pochod s jednou ponožkou žlutou byl už druhým recesistickým zahájením turistické sezony, ale prvním, které se uskutečnilo v rámci spolupráce mezi městy Blanskem, Boskovicemi a Pivovarem Černá Hora. Smlouvu o společné propagaci regionu Moravský kras a okolí podepsali jejich zástupci loni.


ČKD Blansko Holding dodá turbíny do Peru

Společnost ČKD Blansko Holding, a. s. získala zakázku na dodávku dvou Kaplanových turbín pro vodní elektrárnu Poechos 2 v Peru. Hodnota zakázky pro soukromou energetickou společnost SINDICATO ENERGÉTICO S. A. činí 50 mil. Kč a bude realizována v následujících 28 měsících.