Archiv článků
   za měsíc říjen 2007

Kategorie: kultura  

 


Blanenské vítání svatého Martina

Ilustrační foto k článku: Blanenské vítání svatého Martina

V Blansku se o víkendu 10. a 11. listopadu uskuteční první ročník akce nazvané Blanenské vítání svatého Martina, která si klade za cíl obnovit ve městě lidové svatomartinské tradice.


Přijďte se bát do knihovny

2. listopad – u nás svátek Dušiček nebo jinak Památka zesnulých, jinde ve světě Halloween. Toto datum jsme zvolili jako nejvhodnější pro strašidelný večer v knihovně.


Blanenské divadlo představí Fragmenty

Ilustrační foto k článku: Blanenské divadlo představí Fragmenty

Doplněno o fotografie. Téměř celý rok připravuje Blanenské divadlo nový kus. Hře věnovali hodně práce a času, zkoušeli i týden o prázdninách. Připravena je až nyní, pro podzimní sezonu.


Festival pohodových filmů zavítá do Blanska

Ilustrační foto k článku: Festival pohodových filmů zavítá do Blanska

V rámci Festivalu pohodových filmů se uskuteční jedno představení i v Blansku. V pondělí 29. října v 17.30 h se uskuteční promítání filmu Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště za účasti producenta Čestmíra Kopeckého (55) a Jana Budaře (30)(Hrubeš).


Sochy Michala Gabriela v blanenské galerii

Ilustrační foto k článku: Sochy Michala Gabriela v blanenské galerii

Michal Gabriel v Galerii města Blanska prezentuje soubor soch, který je součástí putovní výstavy zahájené v létě tohoto roku. V Blansku jsou vystavena sousoší Hráči, Tanečníci a Agáve.


Salon blanenských fotografů

Ilustrační foto k článku: Salon blanenských fotografů

Dvacet nadšených fotografů z řad profesionálů i amatérů se společně sešlo na výstavě v knihovně. „Že jich je právě dvacet má jednoduché vysvětlení. Máme totiž deset oboustranných panelů,“ řekl při vernisáži s úsměvem ředitel knihovny Mgr. Vladimír Jančík, mimochodem jeden z vystavujících.