Archiv článků
   za měsíc únor 2008

Kategorie: ostatní  

 


Připravuje se revitalizace dětských hřišť

V rámci maximálního využití dotačních projektů poskytovaných ROP Jihovýchod připravuje v současné době odbor investičního a územního rozvoje žádost o dotaci na revitalizaci hřišť.


Pomáhat je v módě… tak pomozte i vy!

Ilustrační foto k článku: Pomáhat je v módě… tak pomozte i vy!

Dvě akce, burza a módní přehlídka, jsou určeny na podporu nové české nemocnice v Ugandě (specializované na gynekologii a porodnictví) vystavěné Charitou Česká republika.


ČD nabízí k pronájmu prostory v budově Blansko-město

Vzhledem k častým připomínkám občanů k pořádku a upravenosti čekárny a budovy u železniční zastávky Blansko-město, vešlo vedení Města v jednání s Českými drahami, Správou dopravní cesty Brno. Výsledkem je vypsání výběrového řízení na pronájem komerčních prostor uvnitř budovy, které již delší dobu zejí prázdnotou.


Rodinné pasy nabídnou slevy ve zdravotnictví

Ilustrační foto k článku: Rodinné pasy nabídnou slevy ve zdravotnictví

Projekt rodinných pasů byl nastartován v roce 2006. V rámci kraje je dnes do něj zapojeno přes 14.000 rodin a více jak 7.000 poskytovatelů. Držitelé mohou využívat mnoha slev, autoři projektu pro ně připravují další.


Pozvánka na Amundsen cup

Ve středu 5. března se v Blansku v Dělnickém domě od 10.00 do 13.00 h bude konat již 5. ročník krajské juniorské barmanské soutěže Amundsen Cup. Tuto akci pořádá Střední škola gastronomická, s. r. o. Blansko ve spolupráci s Kulturním střediskem města Blanska. Již popáté budete mít možnost zhlédnout barmanské umění juniorů, kteří stále přichází s novými nápaditými recepty připravovaných nápojů. Soutěžit se bude nejen o 1. místo v tomto oboru, ale i o nejsympatičtější barmanku/barmana, o nejlepší název nápoje či nejoriginálnější ozdobu. Vstup pro diváky je zdarma. Srdečně vás zveme, přijďte podpořit naše soutěžící!


„Švýcar“ už nikdy nepřijede

Ilustrační foto k článku: „Švýcar“ už nikdy nepřijede

Chodíval po městě zvolna, vstřebával jeho atmosféru, něco zapsal do paměti, jiné zachytil fotoaparátem. Tu a tam se s někým zastavil, aby se pozdravil a prohodil nějaké to slovo, přátele v městském klubu důchodců navštívil. Chvilky, kdy se vracel do svého rodného Blanska (jeho rodištěm byla Horní Lhota), však byly čím dál tím kratší.


„AKCE Z“ v Ulitě

Ilustrační foto k článku: „AKCE Z“ v Ulitě

I tak by se s nadsázkou dala nazvat akce, která proběhla v noci z 8. na 9.února v prostorách klubu a čajovny Ulita na ulici B. Němcové. Během večera se dvanáct členů Sdružení Ulita sešlo, aby se pustili do úprav a zútulňování místností, které sdružení využívá.


Novinky v Ulitě

Do nového roku přichystalo Sdružení Ulita, provozující čajovnu a klub, několik dárků pro všechny skupiny návštěvníků.


Kde v Blansku pohlídají batole?

Před vánočními svátky se v Blansku konala podpisová akce na podporu blanenských jeslí, které provozuje Oblastní charita Blansko. Její text společně s asi 220 podpisy obdržela právě charita, druhý stejnopis, ale již bez podpisů, byl doručen na začátku roku 2008 Radě města Blanska.


Nabídka psího útulku

Ilustrační foto k článku: Nabídka psího útulku

Útulek pro psy se nachází na jihozápadním okraji města Blanska na ul. Brněnské 25A (točna autobusu MHD).


Za Bohuslavem Ficem

Ilustrační foto k článku: Za Bohuslavem Ficem

Neočekávaně a nešťastně skončila životní cesta Mgr. Bohuslava Fice, bývalého blanenského starosty.


Nejen vidět, ale také být viděn

Pod názvem „...a jsem vidět!“ proběhla v tomto týdnu další dopravně bezpečnostní akce zaměřená k posílení prevence v dopravě, zaměřená především na viditelnost účastníků silničního provozu.


Výzva: Hledá se majitelka psů

Aktualizováno! Městská policie Blansko žádá občany o pomoc. Dne 6. února 2008 kolem 17.30 hod. došlo na sídlišti Blansko-Sever v blízkosti autobusové točny k pokousání desetileté holčičky a jejího psa.