Archiv článků
   za měsíc červen 2008

Kategorie: ostatní  

 


Zubní pohotovost ve II. pololetí 2008

Služba je sloužena od 8.00 do 12.00 hodin. Mimo výše uvedenou je služba zajištěna na Karáskově náměstí č. 11, Brno, tel. 548 424 248, a to od 17.00 h do 7.00 h ve všední dny a nepřetržitě o svátcích.


Dobrovolní hasiči se utkali v Těchově

Ilustrační foto k článku: Dobrovolní hasiči se utkali v Těchově

V neděli 15.června se opět po roce sjela družstva dobrovolných hasičů okrsku Blansko do Těchova, kde změřila svoje síly v disciplinách požárního sportu. Osm družstev mužů a tři družstva žen soutěžila ve štafetě 4×100 m a požárním útoku.


Zámek se otevřel nevidomým

Ilustrační foto k článku: Zámek se otevřel nevidomým

V krásném prostředí blanenského zámku se konal již podesáté festival Dny umění nevidomých na Moravě, který pořádá Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých v ČR a Muzeum Blansko. Součástí blanenského programu byla již popáté hmatová prohlídka muzejních exponátů pro zrakově postižené občany.


Děti z partnerského rakouského města na návštěvě v Blansku

Ilustrační foto k článku: Děti z partnerského rakouského města na návštěvě v Blansku

Již počtrnácté se uskutečnil výměnný pobyt žáků ZŠ Blansko, Erbenovy a žáků ze školy P. Roseggera v rakouském Mürzzuschlagu. Koncem května strávili naši žáci čtyři příjemné dny v Mürzzuschlagu a na oplátku v červnu přijelo 18 žáků do Blanska.


Kraj nabízí informace v krizových situacích pomocí SMS zpráv

Ilustrační foto k článku: Kraj nabízí informace v krizových situacích pomocí SMS zpráv

Systém nazvaný jednoduše „SOSky“ přináší nový způsob informování v krizových situacích pomocí moderního komunikačního kanálu – posílání SMS zpráv na váš mobilní telefon. Nepůjde ale vždy jen o krizové situace, SMS zprávy vám budou přinášet i řadu dalších potřebných informací z běžného života vašeho města.


Dopravní soutěž mladých cyklistů

Ilustrační foto k článku: Dopravní soutěž mladých cyklistů

Ve čtvrtek 22. května se v Blansku konal již 31. ročník dopravní soutěže mladých cyklistů. Je určen dětem starším 10 let, tj. žákům 4.–8. ročníků základních škol.


Budou umývat okna pro nadaci

Blanenští skauti se chystají podpořit Nadaci pro transplantace kostní dřeně zajímavou formou. Akcí na získání finančních prostředků bude víc – Netradiční letní ples i umývání oken automobilů.


Veteran Tour Macocha tradičně

Ilustrační foto k článku: Veteran Tour Macocha tradičně

Není snad pochyb o tom, že Veteran Tour Macocha už zcela neodmyslitelně patří k jarnímu Blansku a jeho okolí. Vždyť se letos pojede už její XXVIII. ročník (současně jako memoriál Mirko Řezníčka).


U kostela sv. Martina bylo dokončeno rozárium

Ilustrační foto k článku: U kostela sv. Martina bylo dokončeno rozárium

Rozárium je vysazené obloukem kolem památníku a je koncipováno tak, aby při pohledu se shora připomínalo iniciály původní německé transkripce Karolinina jména CM.